De prin lume adunate

#film #cinema #institut cultural

Seara de film la Institutul Cultural Roman

Joi, 30 septembrie, la Institutul Cultural Roman, in cadrul programului Seara de film, vor fi proiectate scurtmetrajele premiate la cea de-a patra editie a Festivalului International de Film NexT. Festivalul Next s-a desfasurat in perioada 13 - 18 aprilie 2010.

In cadrul acestui eveniment vor putea fi vizionate filmele Istoria aviatiei, Sifonierul, In alta lume, Muzica in sange, Geamandura si Cu putina rabdare. In deschiderea evenimentului va lua cuvantul criticul de film Andrei Gorzo.

Conceput in 2006, in memoria regizorului Cristian Nemescu si a sound-designer-ului si compozitorului Andrei Toncu , Festivalul International NexT a debutat in martie 2007. Cele patru editii de pana acum l-au consacrat ca unul dintre evenimentele cinematografice-reper ale Bucurestiului. Institutul Cultural Roman este partener al festivalului si ofera Premiul "Cristian Nemescu" pentru cea mai buna regie, Premiul "Andrei Toncu" pentru cea mai buna coloana sonora si Trofeul NexT.

Intararea la Seara de film este libera, in limita locurilor disponibile.

 

Programul evenimentului:

 

18.00 - 20.00

Sifonierul / The Armoire, regia Jamie Travis
Aaron, un baiat de 11 ani, se joaca de-a v-ati ascunselea cu prietenul lui, Tony, care dispare fara urma. Misterul relatiei dintre ei si al atasamentului straniu pe care cei doi il manifesta pentru sifonierul din camera lui Aaron – se pare ca nu poate fi descifrat decat prin hipnoza.

In alta lume / L’autre monde, regia Romain
Au 20 de ani. Julien pleaca sa lucreze la un film. David pleaca la razboi.

Muzica in sange, regia Alexandru Mavrodineanu
Petre este convins ca are un baiat foarte talentat, insa lansarea lui in lumea manelelor este neasteptat de grea.

Geamandura / La Boya, regia Mariano Salvador
In timpul vacantei sale la mare, un barbat se hotaraste sa inoate pana la o geamandura, indepartandu-se periculos de mult de tarm.

Cu putina rabdare / Turelem, regia Laszlo Nemes
O functionara care isi indeplineste cu meticulozitate rutina. Toate maruntele vibratii ale fetei ei. Si un barbat, asteptand-o in fata geamului.

Istoria aviatiei / A Repules Tortenete, regia Balint Kenyeres
Normandia, 1905. Picnicul s-a sfarsit; grupul de burghezi se pregateste sa se intoarca acasa. Asteapta doar o ultima fotografie , dar cineva inca lipseste din grup.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea