De prin lume adunate

#evenimente #teatru #teatrul masca #spectacole #piese #targ #vintage

Saptamana Teatrului Masca

La 24 mai 1990 se infiinta, prin hotarare de guvern, Teatrul Masca, singurul teatru de gest, pantomima si expresie corporala din peisajul cultural romanesc. Asa se face ca anul acesta Masca aniverseaza 20 de ani de existenta. 

"Pentru a marca aniversarea noastra am propus publicului din Capitala o suita de evenimente menite sa ofere o imagine complexa a Teatrului Masca, un teatru altfel. Pastram in sufletul nostru aplauzele de la sfarsitul fiecarui spectacol sustinut in acesti 20 de ani. Sunt ani in care ne-am simtit aproape de sufletul fiecarui spectator care a devenit prietenul Teatrului Masca. De aceea, la ceas aniversar, oferim cetatii cu toata dragostea, timp de o saptamana spectacolele noastre, filmele si muzica acestora, ateliere cu personalitati ale teatrului de gest european, concerte, expozitii si nu in ultimul rand, doua volume despre istoria teatrului nostru – La inceput a fost gestul si Scenariile noastre", declara Mihai Malaimare, directorul si fondatorul Teatrului Masca.

Ziua de marti este rezervata lansarii volumelor La inceput a fost Gestul si Scenariile noastre la Muzeul Literaturii Romane.

Miercuri dupa-amiaza va invitam la vernisajul expozitiei de fotografie Profesia: Actor la Masca, pentru ca seara aceleiasi zile sa fie dedicata, la fel ca si cea de joi spectacolelor in Parcurile Cismigiu si Titan.

Vineri va asteptam la sediul nostru din Bulevardul Uverturii cu o parada de costume Lumea e o scena, un moda Masca e Vintage, concerte sustinute de Mircea Tiberian si Ioan Gyuri Pascu, precum si repetitia generala cu public a viitoarei premiere, Gigi Amoroso.

Sambata si duminica in parcurile Cismigiu si Herastrau publicul bucurestean va putea urmari Cocktail, Muzeul Viu, Pierrot Lunatecul, Clovnii si Gardienii se intorc. In toata aceasta perioada, diminetile, la sediul teatrului vor avea loc workshopuri cu Peter Mim , Marina Spreafico si Michele Modesto Casarin. Accesul publicului la evenimente este liber.

 

Program Teatrul Masca

 

Marti 25 mai, sediul teatrului si Muzeul Literaturii

 

Ora 09.00 - 13.00, Ora 18.30 - 22.30 "Elemente de pantomima in spectacolul secolului XXI", work-shop in sala teatrului sustinut de Peter Mim
Ora 15.00 -"La inceput a fost gestul" si "Scenariile noastre", lansarea volumelor despre Teatrul Masca la muzeul literaturii romane

 

Miercuri 26 mai, sediul teatrului, Muzeul National de Arta si Parcul Cismigiu

 

Ora 10.00 - 14.00 si Ora 18.00 - 22.00 "Masca neutra", Work-shop in sala teatrului sustinut de Marina Spreafico
Ora 17.30 - "Profesia: Actor la Masca", Vernisajul expozitiei de fotografii la Muzeul National de Arta al Romaniei
Ora 20.00 - "Pierrot Lunatecul", Parcul Cismigiu

 

Joi 27 mai, la sediu si in parcul Alexandru Ioan Cuza

 

Ora 10.00 - 16.00 "Commedia dell’arte si teatrul contemporan", Work-shop in sala teatrului sustinut de Michele Modesto Casarin
Ora 19.30 - "Pierrot Lunatecul", Parcul Alexandru Ioan Cuza

 

Vineri 28 mai, sediul teatrului

 

Ora 19.00 - "Lumea e o scena", Parada costumelor realizate de studentii Departamentului de Moda al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, Facultatea de Arte Decorative si Design, Prof.Univ. Unda Popp
Ora 19.00 - "Masca e vintage", Deschiderea Targului de moda Vintage
Ora 19.15 - "Povestile lui Gyuri", Concert Ioan Gyuri Pascu
Ora 20.00 - "World Jazz", Concert cu Mircea Tiberian si invitatii sai
Ora 21.00 - "Gigi Amoroso", Repetitie cu public la noul muzical

 

Sambata 29 mai, Parcul Herastrau

 

Ora 18.00 - "Muzeul viu", Parcul Herastrau
Ora 18.00 - "Portret de actor", Expozitie de fotografii, Parcul Herastrau
Ora 18.30 - "Cocktail", Parcul Herastrau
Ora 20.30 - "Pierrot Lunatecul", Parcul Herastrau

 

Duminica 30 mai, Parcurile Cismigiu si Herastrau

 

Ora 11.00 - "Clovnii", Parc Cismigiu
Ora 20.00 - "Gardienii se intorc", Parc Herastrau

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea