De prin lume adunate

#film #festival #cinema #proiectii

Saptamana Filmului Maghiar la Muzeul Taranului Roman

In perioada 14 - 21 noiembrie, la Muzeul Taranului Romana din Bucuresti are loc a patra editie a Saptamanii Filmului Maghiar la Bucuresti.

Anul acesta vor fi proiectate o selectie de lungmetraje noi, productii 2009 - 2010, precum si filme documentare si scurtmetraje. Iubitorii de film vor avea posibilitatea sa cunoasca si aceste genuri mai putin promovate ale industriei cinematografice maghiare. Saptamana Filmului Maghiar va fi deschisa de un film inspirat din istoria recenta a Ungariei, revolutia din 1956: Kolorado Kid.

Programul saptamanii contine un thriller (Valsul mortii), un documentar-creativ-artistic (Alta planeta), care a obtinut numeroase premii la festivaluri internationale, comedii (Poligamy, Vespa), drame critice ale societatii in care traim (Team Building, Czukor Show), un documentar despre renumitul fotbalist Puskás Ferenc si o comedie ardeleneasca (Morgen).

Filmele vor fi prezentate in fiecare seara de criticul de film, profesor Radu Igazsag.

Publicul si presa vor avea ocazia sa stea de vorba cu actorii si regizorii invitati din Ungaria. Filmele de lungmetraj si unele dintre documentare vor fi proiectate cu subtitrare in limba romana, iar restul filmelor vor avea subtitrare in limba engleza.

Intrarea la proiectii este libera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea