De prin lume adunate

#saptaman de teatru #teatru #tnb #dan puric

Saptamana de teatru: Don Quijote cu Dan Puric

Saptamana aceasta, Dan Puric te asteapta la Teatrul National intr-o piesa remarcabila: Don Quijote. Plin de tandrete, savoare si umor, spectacolul te va bine dispune si te va face sa revii in sala de teatru.

Don Quijote la TNB

Celebrul personaj al romanului lui Cervantes vine sa se mai lupte o data cu morile de vant intr-un spectacol marca Dan Puric. Un Don Quijote plecat din carte, care trece pe langa noi, ca singura sansa de mantuire a sufletului, intr-o civilizatie agonica. De la step la arte martiale, la dansuri populare romanesti, Don Quijote va traversa cu lejeritate barierele de cultura si mentalitate, intrand in sufletele oamenilor de pretutindeni.

Din distributie fac parte Dan Puric, Constantin Dinulescu, Ileana Olteanu, Violeta Totir, Ana Pepine, Stefan Ruxanda sau Paul Cimpoieru. Spectacolul este programat vineri, 30 octombrie, de la ora 19.00, in sala mare a TNB. Pretul biletelor este de 30, 25, 16 si 6 lei, in functie de locul ocupat in sala.

Sado - Maso Blues Bar la Teatrul Foarte Mic

Piesa spune povestea a doi tineri: unul ajunge la inchisoare, altul aspira la statutul de curva de lux. Sa, proaspat sosit din Spania (a se intelege eliberat din puscarie unde a ajuns pentru ca si-a omorit tatal intr-un accident de masina ) si prietenul sau Ma, cu o sexualitate pluridisciplinara, fac un bar pentru sado-maso.

Acest spectacol este o radiografie necrutatoare a societatii romanesti vazuta prin ochii tinerei generatii. Din distributie fac parte Adrian Anghel, Virgil Aioanei si Rolando Matsangos. Spectacolul este programat sambata, 31 octombrie, la Teatrul Foarte Mic, de la ora 20.30. Pretul unui bilet este de 20 de lei.

Soare pentru doi la Teatrul de Comedie

Soare pentru doi de Pierre Sauvil, in regia lui Alice Barb, este o intalnire intre doua personalitati care se scurtcircuiteaza reciproc, o poveste de iubire intre o fiica si un tata care se descopera dupa 20 de ani, o mica drama construita scenic cu acea doza de umor necesara pentru a salva textul de patetic.

Spectacolul are sinceritate, profesionalism si emotie veritabila si este o poveste de familie, o radiografie a cunoasterii si acceptarii celuilalt, a necunoscutului, o lectie delicata pe care merita sa o experimentam. Din distributie fac parte Vladimir Gaitan si Gloria Gaitan. Piesa este programata duminica, 1 noiembrie, de la ora 19.30, iar pretul unui bilet este de 10, 60.

Ionesco - Cinci piese scurte la Teatrul Odeon

Aceasta piesa este o montare in care regizorul Alexandru Dabija ilustreaza teatral absurdul creatiilor lui Eugene Ionesco, intr-o maniera realista si surprinzatoare.

Este o viziune interesanta, atenta si foarte subtila, care include cele cinci texte ionesciene: Ii cunoasteti?, Salonul auto, Guturaiul oniric, Lacuna, Fata de maritat, intr-un spectacol exemplar, de mare profunzime. Din distributie fac parte Antoaneta Zaharia, Pavel Bartos, Ionel Mihailescu, Gelu Nitu, Dorina Lazar, Mircea Constantinescu si Oana Stefanescu. Piesa este programata miercuri, 28 octombrie, de la ora 23.00. Intrarea este libera.

Ghetto Blaster la Teatrul Masca

Spectacolul Ghetto Blaster exploreaza problematica existentei urbane din zilele noastre prin delimitarea aparent spatiala a vietii fiecaruia dintre noi. Plecand de la preocuparea oamenilor aproape exclusiva asupra sensului mercantil al vietii, Vava Stefanescu a creat un spectacol in care personajele au la indemana doar un casetofon prin care se expun publicului.

Tacerea personajelor reflecta printr-un mecanism simplu - miscare si o banda magnetica pe care fiecare personaj o manevreaza in functie de propriul "ghetto", lumea in degradare, automutilarea spirituala la care ne supunem clipa de clipa.

In distributie ii veti intalni pe Ana Maria Paslaru, Ana Daponte, Alina Craita, Laura Dumitrascu, Mihaela Huru, Stefania Dumitru, Ruxandra Chelaru, Valentin Mihalache, Aurel Sandu, Bogdan Angelescu si Ionut Ghenu. Spectacolul este programat joi, 29 octombrie, de la ora 20.00. Pretul unui bilet este de 16 si 12 lei, in functie de sectorul in care se afla locul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea