De prin lume adunate

#benzi desenate #librarie #cafe lente #jumatatea plina #carti

S-a deschis prima librarie de benzi desenate

Asociatia jumatatea plina a deschis prima librarie specializata in banda desenata, comics, manga, romane grafice si alte carti ilustrate la Cafe Lente , pe strada General Praporgescu, la numarul 31.

Libraria Jumatatea Plina propune pentru inceput o selectie de 150 de titluri de banda desenata alternativa. Cartile reprezinta cateva dintre cele mai cunoscute edituri independente din Franta, Canada, SUA, Belgia, Elvetia si Romania. Majoritate titlurilor alese sunt premiate, precum Prix Goscinny, Fauve d’or si Eisner Award, sau sunt succese de critica, in limba originala ori in traducere.

Scena franceza este evocata de autori precum Marjane Satrapi , cu Persepolis, Laurent Maffre, Edmond Baudoin, Ludovic Debeurme, America de Nord de Chris Ware, Alan Moore & Dave Gibbons, Adrian Tomine, Seth, Japonia de Osamu Tezuka, Yoshihiro Tatsumi, Shigeru Mizuki, iar Romania de Iulian Fratila, Brynjar Bandlien si Matei Branea.

Considerata azi o forma de arta de sine statatoare, banda desenata s-a desprins in ultimii 20 de ani de o literatura ce se adreseaza exclusiv copiilor, imbogatind toate genurile literare si cultura grafica contemporana.

Inca din 2005, asociatia Jumatatea Plina face cunoscut acest nou val al benzii desenate prin workshop-uri cu autori invitati, expozitii, librarii efemere, conferinte si prin prezentari de autori, carti, fanzine si edituri.

Cafe Lente este gazda permanenta pentru libraria de banda desenata a asociatiei. Preturile pentru cartile de benzi desenate incep de la 10 lei, pentru cele mici, 60 de lei pentru cartile mai mari, insa preturile pot ajunge si la 100 de lei.

Libraria Jumatatea plina se afla in Cafe Lente, de pe strada General Praporgescu nr.31.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea