De prin lume adunate

#evenimente #teatru #spectacol #dan puric #opereta

Royal Fashion cu Dan Puric la Opereta

Teatrul National de Opereta Ion Dacian si Compania a lui Dan Puric anunta premiera spectacolului Royal Fashion , luni, 10 mai, ora 19.00, in sala TNO Ion Dacian, aceasta fiind prilejuita de sarbatorirea Zilei Regalitatii in Romania.

Royal Fashion celebreaza si pune in lumina modelul regalitatii, aducand in atentia publicului o viziune de sinteza a secolelor care au distilat si rafinat aceasta bijuterie a calitatii umane. Tablourile, care imbina pantomima cu baletul clasic, poarta spectatorul intr-o incursiune de-a lungul istoriei, o incursiune care porneste din tinuturi si epoci indepartate in fosnet de crinoline, zanganit de armuri si pasi de dans, si care se incheie in contemporaneitate.

Inscriindu-se intr-o serie de proiecte culturale de mare valoare, Royal Fashion este o pledoarie pentru redescoperirea istoriei si a valorilor monarhice, o pledoarie pentru Frumos, Maretie, pentru un model care "te obliga sa te-nalti, sa parasesti cantitatea si sa ai privilegiul existentei calitative", spune Dan Puric.

Despre Monarhie si misiunea acesteia in prezent Alteta Sa Regala, Principesa Margareta a Romaniei, considera ca "astazi, ca in orice alt moment istoric, Casa Regala construieste, consolideaza, inspira si incurajeaza; de asemenea, aduce aminte, cultiva traditia si mandria". Pentru Principesa Mostenitoare "Imbracarea regalitatii cu vesminte de sunet, gest si lumina este un act izvorat din respect si altruism. Iar faptul ca spectacolul, pulsand de viata si de talent, este in mana a douazeci si noua de tineri este un dar nepretuit.

Zugravind tabloul contemporan al regalitatii, tinerii artisti subliniaza vocatia europeana a Romaniei. Inaintasele mele, Reginele Romaniei, au fost legate profund de cultura romana. Regina Ana , pictor talentat si spontan, care a urmat cursuri de Arte Frumoase la Paris si la New York, asemeni Reginelor Elisabeta (Carmen Sylva), Maria si Elena, are credinta ca arta este cultivatoare de identitate. Regina Maria, nepoata de tar si de imparateasa, a eternizat ilustru statalitatea incrustata cu arta, prin sipetul de argint cu in care si-a asezat propria inima. Statalitate si arta, o sinteza de eroism si viziune".

Din distributie fac parte Ileana Olteanu, , Nadejda Dimitriu, Lelia Marcu, Adriana Nicolae, Mihaela Ailincai, Antoanela Vladescu, Ion Parea, Dragos Huluba, , Stefan Ruxanda, Paul Cimpoieru, Silviu Oltean, , Petre Voicu, Petru Ciobanu, Traian Vlas, Diana Ferencz, Corina Aldea, Monica Strat, Andreea Toma, Delia Serban, Luminita Dinca, Ruxandra Andruta, Diana Nastase, Eugenia Stoian, Consuela Ciont, Oana Valceanu, Cristina Osiceanu, iar regia si scenariul sunt semnate de Dan Puric.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea