De prin lume adunate

#expozitie #arta #pictura #fotografie

Romanian Papergirl la Home Matasari

Home Matasari deschide expozitia Romanian Papergirl. Expozitia este cea de- a doua etapa a proiectului de arta Romanian Papergirl si se va deschide sambata, 14 august, pe strada Matasari, la nr 17.

In prima etapa a proiectului s-au primit peste 100 de lucrari de arta de la peste 80 de artisti, urmand ca acestea sa fie expuse timp de 2 saptamani, intre 14 si 30 august, in Home Matasari. Ultima etapa a proiectului consta in distributia lucrarilor intr-un mod inedit: in stilul baietilor care distribuie ziare in SUA, lucrarile de arta sunt rulate si distribuite de pe bicicleta pe strada, in mod aleator, trecatorilor.

"Creatiile artistilor au fost primite prin posta sau in contextul unor evenimente urbane, foarte multi dintre cei implicati in proiect preferand sa ni le aduca personal. Nu au existat nici un fel de limitari in ceea ce priveste stilul, dimensiunea, subiectul sau cantitatea lucrarilor. Iar prin lucrari intelegem tot: de la picturi originale, colaje si desene, la printuri si fotografii deopotriva", spune Bianca Mihai, coordonator al proiectului Romanian Papergirl.

Pana in 30 august, Home Matasari va fi gazda celor care deseneaza, picteaza, fac graffi sau weatpasting, colaje, stenciluri, fotografie sau sunt pur si simplu interesati de arta. Printr-o serie de workshopuri organizate sambata si duminica, Art Friendly Weekends, casa va fi deschisa tuturor celor care vor sa vina si sa petreaca o zi linistita.

Papergirl este un proiect initiat in Berlin, in anul 2006, de Aisha Ronninger. Proiectul s-a extins intre timp in Albany, Cape Town si Manchester, iar anul acesta a ajuns si in Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea