De prin lume adunate

#concert #damian draghici #roma fest #romi #festival

Roma Cult Fest - Festival de arta, cultura si traditii rome

Sambata, 14 noiembrie, intre orele 11.00 si 21.00, publicul larg este invitat la Palatul Copiilor pentru a face cunostinta cu arta si traditia roma. Pe parcursul intregii zile, vor fi deschise expozitia de fotografie cu tema anti-discriminare si targul mestesugarilor romi – aurari, argintari, lingurari si pielari.

Intre orele 11.30 si 17.00, cinefilii sunt invitati sa vizioneze filme cu si despre romi: Dureri ascunse, un film realizat de Michelle Kelso despre Holocaustul romilor, Azi eram frumoasa, juna, film in regia Alexandrei Gulea care exploreaza transpunerea credintelor si superstitiilor in muzica romani, Blestemul ariciului de Dumitru Budrala , Mamaliga te asteapta, regizat de Laurentiu Calciu care prezinta supravietuirea unor familii de romi extrem de sarace, si Barhtalo! in regia lui Robert Lakatos, film artistic documentar care urmareste calatoria a doua personaje prin Romania, Ungaria, Austria si Egipt.

Momentele artistice vor fi prezentate publicului de catre gazdele evenimentului care vor avea si un cadou-surpriza pentru vizitatori si participanti. " Bucatarii festivalului" vor astepta publicul cu mancare traditionala roma, turta dulce si ciubuc.

Ziua se va incheia cu un concert extraordinar Damian & Brothers care va incepe la ora 20.00. Dupa concertele de la Arenele Romane si Sala Palatului de anul trecut, Damian Draghici, castigator al unui premiu Grammy in 2006, alaturi de trupa sa de muzica traditionala gipsy, revine in Romania pentru a canta in cadrul programului S.P.E.R. Concertul va fi deschis de trupa de lautari Kali.

Intrarea la eveniment este libera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea