De prin lume adunate

#restaurant #restaurant cu specific #restaurant rusesc #mancare ruseasca

Restaurante rusesti in Bucuresti

Bucataria ruseasca este o bucatarie traditionala, cu preparate bogate in sosuri, paste fainoase si grasimi. Preparatele traditionale rusesti nu sunt indicate persoanelor care tin o dieta. Din meniul unui restaurant rusesc nu lipsesc insa si salatele, care vor echilibra excesul de grasimi de la felurile principale.


 

Ce trebuie sa stii despre bucataria ruseasca
 

Bucataria ruseasca este una dintre cele mai complexe ale lumii. Ea si-a pastrat insa trasatura traditionala, cu preparate consistente. Aceasta bucatarie este asemanatoare cu bucataria romaneasca si foloseste pe scara larga pastele fainoase si grasimile. Ingredientele de baza ale bucatariei rusesti sunt carnea, legumele si mierea. Carnea de gaina este o specialitate a rusilor, care o consuma in cantitati mari.

Carnea de gaina este folosita in special la borsuri. In unele regiuni se consuma foarte multa carne de vanat si peste.

Dintre legume, cele mai consumate sunt cartofii si varza. Rusii prefera si legumele murate si ciupercile. Ouale sunt ingrediente nelipsite de pe masa rusilor. Untul este un alt produs indispensabil in bucataria ruseasca. Mierea este folosita pentru prepararea deserturilor.

Sursa foto: everydayrussian.files.wordpress.com

Ce trebuie sa incerci din bucataria ruseassca
 

Din preparatele rusesti nu trebuie sa ratezi ciorbele si borsurile. Rusii sunt mari iubitori de ciorbe, atat calde cat si reci. Vita Stroganoff este un fel de manare rusesc care a patruns in meniurile restauratelor din intreaga lume. Aceasta mancare se realizeaza din antricot de vita, cu sos rosu si smantana din abundenta. Puiul Kiev, cu bucati de piept de pui, unt, aluat de ou si pesmet este o delicatesa a rusilor. La capitolul supe, nu trebuie sa ratezi Okroshka, supa rece, cu bors, legume si carne.
 

Unde mancam preparate rusesti in Bucuresti
 

Restaurant Puskin
 

Restaurantul Puskin a fost primul restaurant cu specific romanesc din Bucuresti. Atmosfera restaurantului este una cat se poate de linistita. Daca alegi sa iei masa la Puskin, vei fi insotit pe tot parcusul sederii tale de  muzica traditionale ruseasca. Preparatele din meniu sunt realizate chiar de catre un bucatar rus, dupa retete originale. Restaurantul Puskin se afla pe strada Cornelia, la numarul 26, in apropierea parcului Carol. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.336.57.98.
 

Restaurant Rasputin House
 

Restaurantul Rasputin House are o bucatarie cu specific rusesc, insa aici vei gasi si specialitati din bucataria internationala. Bucataria traditionala ruseasca reprezinta o parte importanta a culturii ruse. Restaurantul Rasputin House te va introduce in bucataria ruseasca traditionala. In meniul acestui restaurant vei gasi preparate autentice si originale din bucataria ruseasca. Astfel, la Rasputin House te poti delecta cu o portie de Kurocika, ciorba de pui CAU cu un bors rusesc.

Alte atractii ale meniului sunt soleanca (o ciorba cu mezeluri afumate si legume), pelimeni (coltunasi cu carne) sau vareniki (paste cu diverse umpluturi). La capitolul deserturi, bucataria ruseasca te intampina cu papanasi si clatite cu diverse umpluturi si mere coapte.  Restaurantul Rasputin House se afla pe bulevardul Decebal, la numarul 1. Rezervari se fac la numarul de telefon 0721.233.826.

Sursa foto: mh.md
 

Restaurant Troica
 

Restaurantul Troica este un alt restaurant din Bucuresti unde vei gasi preparate din bucataria ruseasca. Toate mancarurile sunt realizate dupa retete tradtionale rusesti vechi de cateva sute de ani. Daca vrei sa ai parte de o experienta inedita, atunci un restaurant rusesc este o alegere potrivita. Vei fi introdus in cultura ruseasca si stilul de viata al rusilor. Restaurantul Troica se afla pe Calea Victoriei, la numarul 2. Rezervari se fac la numarul de telefon 021.313.79.79.

Sursa foto : ysursa.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea