De prin lume adunate

#unde iesim #restaurant #restaurante mexicane #restaurant cu specific #mancare mexicana

Restaurante mexicane in Bucuresti

Bucataria mexicana este una dintre cele mai savuroase din intreaga lume. Condimentata, iute si plina de arome nebanuite, aceasta bucatarie este o adevarata placere. Cu siguranta nu este recomandata celor care se afla la dieta, insa trebuie sa incerci macar o data savuroasele preparate.

 

Ce trebuie sa stii despre bucataria mexicana

 

Bucataria mexicana este una dintre cele mai variate si colorate bucatarii din intreaga lume. Unul dintre ingredientele de baza ale acestei bucatarii este porumbul. Mexicanii au si o legenda interesanta: conform mitologiei maiase, oamenii au fost creati dintr-un amestec de porumb si sange de zeu. Porumbul este astfel obiectul veneratiei culturii mexicane.

Ingredientele de baza ale bucatariei mexicane sunt ardeii chili, cei mai iuti din lume, care se consuma atat proaspeti cat si uscati, orezul, un ingredinet de baza in realizarea a numeroase feluri de mancare, porumbul, cel mai important ingredient al bucatariei mexicane, fasolea, rosiile, fructele, in special, avocado, papaya, mango, banane, ananas si nuci de cocos, chimion, scortisoara, cuisoare, coriandru, oregano, ceapa, usturoi si sucurile de lamaie si limeta. Un alt ingredient esential in bucataria mexicana este sosul salsa. Acesta este preparat din rosii coapte, ardei iuti chili, usturoi, ceapa si coriandru.

La capitolul carne, cele mai folostie tipuri sunt carnea de porc, pasare, vanat, broaste testoase si iepure. Pana in secolul XVI, mexicanii nu cunoscteau carnea de vita si nici in zilele noastre nu se bucura de o popularitate prea mare.

 

Ce trebuie sa incerci din bucataria mexicana

 

Daca intri intr-un restaurant mexican nu trebuie sa ratezi preparatele traditionale, pline de savoare. Dintre acestea trebuie sa incerci cel putin o data guacamole, o pasta pe baza de avocado, cu sare, lamaie, rosii taiate marunt, ceapa, piper, usturoi si coriandru. Burrito este o clatita din faina de porumb, in care se pun fasole, orez si carne. Fajita este carne la gratar, pusa pe tortilla, alaturi de legume la gratar, guacamole, branza si smantana. Nacho sunt chipsurile din tortilla, uscate sau prajite, care se servesc cu branza sau guacamole.

Quesadilla este o tortilla umpluta cu branza sau cascaval, care este coapta sau prajita. Taco este o tortilla in forma de "U" care este umpluta cu carne, branza, ceapa si varza. Enchilada este un alt tip de tortilla umpluta cu diferite amestecuri de carne, branza, fructe de mare sau vegetale,  peste care se pune sos de ardei iute si se servestecu orez sau cu fasole.

Churros este desertul traditional mexican, un fel de gogoasa din cartofi fierti si faina peste care se presara zahar. La capitolul bauturi trebuie sa incerci tequila, produsa din agava, margarita, un cocktail pe baza de tequila, lichior de portocale si suc de lamaie sau champurrado, o bautura fierbinte, pe baza de ciocolata, zahar cuburi, lapte si apa.

 

Unde mancam preparate mexicane in Bucuresti

 

Don Taco

 

Restaurantul mexican Don Taco este unul dintre cele mai vechi restaurante de acest gen din Bucuresti, fondat in anul 1999. In acest restaurant vei gasi preparate culinare autentic mexicane, care au facut din acest local unul de top in peisajul gastronomic al Bucurestiului. Atmosfera restaurantului este calda si te initiaza in atmosfera tavernelor mexicane, cu muzica specifica acestor localuri. In meniul restaurantului vei gasi preparate culinare traditionale mexicane, printre care si chili con carne, buritos, flautes sau chesadilla, care sunt specialitatile bucatarului.

In meniu se regasesc insa si preparate din bucataria romaneasca si internationala. Astfel, la Don Taco poti incerca, aperitive reci si calde, supe, mancaruri din carne de vita, porc, pasare, miel si peste. Painea traditionala mexicana, cucare sunt insotite majoritatea preparatelor este tortilla, o paine facuta din porumb. Unul dintre cele mai populare preparate din aceste restaurant este Don Taco, o mancare pe baza de carne de vita si de porc, cu cascaval, ceapa, salsa, si ardei, toate macerate in bere si tequila. Restaurantul mexican Don Taco se afla pe strada Dr. Felix, la numarul 101, la intersectia bulevardului Ion Mihalache cu Banu Manta. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.316.94.52.

 

El Torito

 

Restaurantul El Torito va invita sa patrundeti in lumeacondimentelor iuti si savuroase si va asteapta cu preparate delicioase. Majoritatea ingredientelor folosite la mancaruri sunt aduse chiar din Mexic, iar la bar vei gasi o selectie impresionanta de bauturi traditionale mexicane. Restaurantul este primitor, cu o atmosfera calda si familiara, unde se simti bine in compania celor dragi si a mancarurilor bune. In meniu vei gasi gustari calde si reci, supe, salate, tacos, enchiladas cu orez si fasole, burritos , garnituri, fajita, preparate din carne si dulciuri.

La capitolul bauturi aici poti gasi cocktailuri, tequila, vin, bere, cafea si racoritoare. Restaurantul El Torito se afla pe strada Iancu Capitanu, la numarul 30, in apropiere de intersectia bulevardului Dacia cu Calea Mosilor. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.252.66.88.

 

villa Rodizio

 

Restaurantul villa rodizio este unul dintre cele mai frumoase restaurante din capitala. Deschis intr-o cladire impozanta, restaurantul are un meniu bazat pe bucatariile din America de Sud. Aici vei regasi si numeroase preparate mexicane, pline de savoare si condimente unice. Restaurantul Villa Rodizio este impartit in mai multe saloane: Salonul Alb, Salonul bej, Salonul cu dungi, Salonul rosu, Salonu toreador, Salonul verde si Salonul visiniu.

Villa Rodizio are si o crama proprie unde alaturi de o impresionanta colectie de vinuri alese pot fi degustate si diverse sortimente de branzeturi dar si celebrul jamon-serrano spaniol. Restaurantul organizeaza frecvent si targuri cu produse handmade si vintage, seri de karaoke, piese de teatru sau concerte de tango. Restaurantul Villa Rodizio se afla pe strada Ion Luca Caragiale, in apropiere de Gradina Icoanei. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.211.80.78.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea