De prin lume adunate

#unde mancam #restaurant #grecia #branza feta #fructe de mare #unde iesim #restaurant cu specific

Restaurante grecesti in Bucuresti

Branza feta, fructe de mare preparte de bucatari greci si peste proaspat. Suna apetisant? Iata cateva restaurante cu meniu grecesc unde poti sa mergi sa mananci o multitudine de preparate gatite "a la grec".

Restaurantul Mesogios

Restaurantul Mesogios (St. Jean Louis Calderon, nr. 49) este primul restaurant cu tipic grecesc care s-a deschis in Bucuresti. Se intampla acum mai bine de noua ani, iar de-a lungul timpului restaurantul si-a castigat o faima incontestabila. Astfel ca, numerosi oameni de afaceri, vedete sau artisti mananca saptamanal in aceasta locatie.

De remarcat este faptul ca ai posbilitatea sa alegi tu insuti cantitatea si felul de preparare al produselor propuse de bucatarii de la Mesogios. A venit, deci, timpul sa iti indeplinesti toate dorintele cu iz grecesc daca ai avut vreodata o asemenea fantezie culinara. In plus, cei care au mancat la Mesogios au confirmat ca preparatele acestui restaurant sunt intr-adevar minunate.

Pe langa clasicii creveti (13,20- 40,50 RON /100g) sau calamari (15,30 RON / 100g ) ai ocazia sa incerci si frigarui la gratar din peste spada (32.50 RON/100 g) sau caracatita la gratar (18.40 RON/100 g). In cazul in care preferi produsele de lux, preparatele din coada de homar fac parte dintre ofertele cele mai incitante ale restaurantului.

Specialitatile Mesogios sunt somonul afumat sau caviarul. Preturile variaza in functie de garnitura si de vinul pe care alegi sa le consumi impreuna cu aceste feluri de mancare. De altfel, resturantul detine vinuri de provenienta din tari precum Franta, Italia, Chile si bineinteles, Grecia. De exemplu, o sticla de Amethystos Fume vechi de sase ani costa 123,90 RON.

Restaurant Thalassina

Muzica este excelenta in acest restaurant, iar decorurile destul de interesante. Asculti ritmuri de sagapao, in timp ce decoratiile geamurilor in forma de hublouri cu valuri inspumate iti induc iluzia ca tocmai esti in croaziera pe Marea Mediterana .

Dintre numeroasele preparate ale restaurantului, cele mai apetisante par a fi meniurile care includ lup de mare prajit in folie cu sos de fructe de mare sau numeroasele mancaruri tipic grecesti alcatuite din somon Fantasia cu sos de miere si mustar. Nici supele nu sunt de neglijat. Iti recomandam supa casei, denumita Thalassina.

Gasesti restaurantul Thalassina pe Str. Povernei nr.22.

Restaurantul Mythos

Bucatarul-sef de la Mythos este de origine greaca si se pare ca gateste o salata extraordinara din ingrediente total banale ( rosi, salata verde, oua fierte, sunca si sos - 13.00 RON / 200 g). Probabil mai adauga el niste mirodenii grecesti secrete.

Si in acest restaurant, crevetii stau in capul listei care constituie meniul. De exemplu, o portie de creveti black tiger cu sos rosu, ardei gras si ceapa costa 30.00 RON / 3 buc. De asemenea, celebrul bifteki (carne tocata la gratar umpluta cu branza feta si rosii) plus o garnitura la alegere si salata de varza costa 20.00 RON / 250 g.

Gasesti restaurantul Mythos pe Str. Costache Negri nr. 28.

Restaurantele prezentate mai sus sunt restaurantele cu traditie din Bucuresti, insa daca doresti sa mai incerci si alte locuri unde poti manca in stil grecesc, iti recomandam si urmatoarele locatii: Restaurant Rodon( J. L. Calderon, nr.16), Restaurant Tarabya Fish ( Sos. Pipera Tunari, nr.2), Restaurant Topazio (Calea Victoriei nr.48-50), Restaurant El Greco (Bl. Decebal nr.17).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea