De prin lume adunate

#restaurant #sfantul valentin #cina romantica #valentine's day

Restaurante exotice pentru cina romantica de Sfantul Valentin

 

Sfantul Valentin este o ocazie potrivita pentru a incerca mancaruri si arome noi. Incearca alaturi de partener cateva dintre bucatariile exotice ale mapamondului, chiar in Bucuresti. Preparatele delicioase, cu ierburi si condimente orientale vor crea atmosfera potrivita pentru indragostiti. Pentru o seara perfecta, nu evita desertul. Inghetata prajita, galustele cu lapte si sofran, crema de lapte si caramel sau baclavaua sunt doar cateva dintre deliciile care vor incheia o cina romantica desavarsita. 

 

Cina romantica cu ierburi si condimente indiene la Agra Palace

 

Restaurantul Agra Palace , cu specific indian, a fost deschis de Arun Kumar, bucatarul care a adus mancarea indiana in Romania. Restaurantul isi propune sa aduca oaspetilor o parte din misterul si savoarea culturii indiene.

Cei de la Agra Palace se lauda ca in orice moment din zi vei trece pragul restaurantului, veti putea avea parte de cele mai deosebite si diversificate feluri de mancare. Meniul este diversificat si ofera peste 100 de feluri de mancare. La Agra Palace te vei putea desfata cu supe, aperitive, delicatese preparate in cuptorul de argila, preparate din pui, miel, peste, creveti, preparate vegetariene, preparate din praz, specialitati de panificatie, salate si deserturi indiene. 

Pentru cina de Sfantul Valentin poti opta la aperitive pentru Murgh Kathi Kebab (rulada de pui cu condimente indiene), Murgh Pakora (pui pane, marinat cu condimente indiene) sau Pyaz Bhaji (chiftelute de ceapa cu sos de menta).

La felul principal poti incerca Murgh Madras (pui cu nuca de cocos, rosii, sos de caju si condimente indiene), Balti Gosht (miel cu sos de ceapa , rosii, ghimbir,usturoi si ierburi indiene) sau Karahi Machi (file de peste cu ceapa, rosii, sos de rosii, iaurt, piper verde, iaurt, smantana si condimente indiene). La desert te poti rasfata cu Kulfi (inghetata indiana cu lapte cremos, caju, fistic, migdale si sofran) sau Rasmali (galuste cu lapte scazut, servite în lapte cremos cu sofran). 

Restaurantul Agra Palace se afla pe bulevardul Pipera - Tunari, la numarul 47. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.350.31.14.

 

Inghetata prajita cu sos de ciocolata la restaurantul chinezesc Asia

 

Asia este un restaruant chinezesc celebru in peisajul culinar al Bucurestiului. Asia este un restaurant elegant si foarte curat, cu un design prietenos, cu multe plante si acvarii cu pesti exotici. La Asia atmosfera este placuta, relaxata. Aici gasesti si mese retrase, intime, pentru intalnirile in doi. In meniul de la Asia vei gasi aperitive, preparate pentru vegetarieni, supe, spaghete, preparate din peste si fructe de mare, preparate din carne de pui, porc, oaie, rata, vita, preparate din orez si deserturi. Tot la Asia vei mai gasi si mancaruri de frumusete, adica mancaruri dietetice. 

De Valentine's Day, la restaurantul Asia poti incepe cina romantica cu chiftelute cu susan, coltunasi chinezesti sau cu celebrele pachetele de primavara. Poti continua cu oaie cu ciuperci si orez cu legume in sos curry, rata cu legume, pui cu bambus sau vita cu telina. La desert trebuie sa incerci inghetata prajita, cu frisca si sos de ciocolata. 

Restaurantul Asia se afla pe bulevardul Decebal, la numarul 13 si este deschis zilnic, intre orele 12-24. Rezervari se fac la numarul de telefon 021.327.34.76. 

 

Pasta de naut si frigarui din berbecut la restaurantul libanez Four Seasons

 

Four Seasons este un restaurant cu specific libanez, foarte intim, potrivit pentru intalnirile romantice. Muzica este traditionala arabeasca, foarte potrivita cu localul. In meniul de la Four Seasons vei gasi gustari reci, pe baza de humus, preparate calde, preparate la gratar, salate, supe, deserturi si bauturi traditionale libaneze.

La Four Seasons mai poti incerca si diverse feluri de humus, biftec tartar libanez, sarmale libaneze, arais cu carne de vita sau pui, falafel, Rasasfur, muschi file de vita cu sos de rodii sau Sujuk, carne condimentata cu sos special. La capitolul bauturi poti alege cateva dintre bauturile traditionale in Liban: airan cu menta si usturoi, Jalab, sirop de smochine si curmale, arak, o bautura alcoolica sau cafea alba cu esenta de flori de portocale. 

De Sfantul Valentin, la restaurantul Four Seasons poti incepe mansa cu o bautura alcoolica racoroasa, arak, preparat din anason. La aperitiv poti incerca Baba Ganu (salata de vinete cu sos de rodii), Labneh (crema de iaurt cu ulei de masline) si nelipsitul humus (pasta de naut). La restaurantul Four Seasons ai de ales intre mai multe sortimente de humus: cu carne, cu piper rosu sau usturoi. 

Poti continua apoi cu o salata usoara, tabule (salata cu patrunjel, rosii si grau) sau fatush (salata cu legume, sos de rodii si crutoane de lipie prajita). La felul principal poti opta pentru cotlete de berbecut, kafta (frigarui din carne de berbecut si vita) sau sis tauk (frigarui de pui). Seara romantica o poti incheia cu un desert delicios: Noapte de Beirut, un amestec de banane, crema de lapte, caramel, apa de trandafir, banane, nuci si miere.

Restaurantul Four Seasons se afla pe strada Vasile Lascar, la numarul 81, in apropiere de Piata Gemeni. Rezervari se fac la numarul de telefon 021.212.29.92.

 

Cina romantica ayurvedica la restaurantul Satya

 

Casa Satya promoveaza un stil de viata bazat pe principiile ayurvedice. Ayurveda cuprinde principii benefice de alimentatie , exercitii fizice, relaxare si meditatie si ne invata ca sanatatea si armonia vietii constituie calea spre inflorirea constiintei.

La Casa Satya vei beneficia si de serviciile unui spa cu sauna cu ozon, masaj ayurvedic si un bazin de relaxare Samadhi cu apa sarata. Interiorul restaurantului, cu mese rotunde si canapele circulare, perne pufoase si diverse decoratiuni de factura orientala, in culori calde, te face sa te simti cu adevarat relaxat si departe de orice zgomot si probleme. In interior vei gasi si o mica terasa acoperita, incojurata de geamuri si plante, care pe timpul noptii este cu adevarat speciala. 

Meniul restaurantului pastreaza aceeasi linie si este format din mancaruri sanatoase, de sezon. O masa in stil ayurvedic este compusa, in aceasta ordine, dintr-un suc natural, care trebuie servit cu 20 de minute inainte de masa, apoi poti incerca desertul, care se serveste intotdeauna inaintea mesei, niciodata dupa, salatele si preparatele pe baza de cruditati sunt benefice la inceputul mesei, apoi urmeaza aperitivele si felurile principale de mancare. La sfarsitul mesei se va consuma un lassi, bautura traditionala indiana, sau un ceai cald, pentru a ajuta digestia.

Pentru inceputul mesei opteaza pentru unul dintre sucurile naturale, din mere, portocale, menta sau morcovi, shake-urile pe baza de lapte si alte combinatii de fructe. La desert poti incerca clatitele bio cu ciocolata sau fructe, pere in sos caramel sau o felie din tortul Garbanzo.  

La aperitiv rulourile cu vinete, hummus, avocado umplut, sau corabiute din castraveti cu busuioc si orez sunt cateva dintre optiuni. La Casa Satya mai poti incerca si supele din legume si orez, platourile de legume, celebrul ratatouille sau couscous cu legume si mirodenii. In meniu vei gasi si cateva feluri de peste oceanic, preparate pe baza de orez si paste.

Restaurantul Casa Satya se afla pe strada Banu Manta, la numarul 25, in apropiere de Primaria sectorului 1. Pentru rezervari sau alte detalii poti folosi numarul de telefon 0788.788.111. 

 

Cataif cald si baclava la restaurantul turcesc Divan

 

Divan este un restaurant turcesc , care ne ademeneste cu delicii turcesti. Divan este un melanj intre traditie si modern, intre Turcia actuala si Turcia traditionala, plina de povesti si intelepciune. La Divan vei descoperi o lume a mirodeniilor si a placerilor culinare ascunse. Meniul de la Divan este ticsit cu preparate si bauturi turcesti: clatite, humus, ciorbe si supe traditionale, kebab, salate, vestitele deserturi: baclava, halva, cataif sau budinca de orez. 

Pentru cina romantica de Sfantul Valentin incearca Patlican Soslu (vinete in sos de tomate cu usturoi), Cacik (iaurt cu menta) sau Mezze Tabagi (mix de aperitive).

La felul principal poti opta pentru diverse preparate la gratar: Kuzu Pirzola (cotlete de berbecut) sau Patlicanli kebap (kebab din carne de vita si oaie). O cina romantica nu trebuie sa se incheie fara un deliciu dulce. La Divan poti incerca Peynirli Kunefe (cataif cald cu branza), Kabak Tatlisi (prajitura cu dovleac si fistic) sau Baklava. 

Restaurantul Divan se afla pe strada Franceza, la numarul 46, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.312.30.34.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea