De prin lume adunate

#unde iesim #restaurante #restaurant cu specific #bio #eco

Restaurante bio in Bucuresti

Esti preocupat de sanatatea ta si iti doresti sa ai o alimentatie sanatoasa, bazata pe un meniu echilibrat, compus din legume, fructe si carne slaba sau peste? Te-ai saturat de aceleasi fripturi la gratar cu cartofi prajiti? Vrei mancaruri sanatoase, dar savuroase in acelasi timp? Iti doresti sa mananci macar o data o prajitura sau o felie de pizza fara a te gandi ca te vei ingrasa? Ei bine, noi iti recomandam cateva dintre restaurantele din Bucuresti, unde mancarea  sanatoasa, bio si conceptul de slow food sunt legile supreme.

 

Violeta’s Vintage Kitchen

 

Violeta's Vintage Kitchen este un mic restaurant cochet, pe stilul bistrourilor frantuzesti, cu mancare sanatoasa, preparata ca la bunica, cu ingrediente naturale si ecologice. Acest restaurant este printre singurele in care mancarea "sta pe loc", un local unde mancarea ecologica si conceptul de slow food sunt la ele acasa. La Violeta vei gasi mancaruri proaspete, preparate natural cu mijloace artizanale, fara conservanti si prafuri magice. Mancarurile savuroase sunt realizate cu produse cat mai putin rafinate: zahar brun, orez brun, orez salbatic, paste din grau dur sau faina integrala ecologica.

Meniul propus la Violeta se schimba in fiecare zi si aici vei gasi mancaruri inedite, in combinatii spectaculoase, care iti vor rasfata papilele gustative. Violeta propune si un stil de viata sanatos, bazat pe un consum de legume si fructe. Violeta recomanda consumul moderat de carne, de doua ori pe saptamana, iar in restul saptamanii mancaruri cu legume, branzeturi, fructe si legume in stare cruda.

Micul dejun la Violeta este compus din oua, brinzeturi, masline, bruschette, friganele, clatite, dulceturi de casa + paine de casa cu unt si sare marina sau cu miere si unt, lapte de tara cu miere, vanilie sau scortisoara, ciocolata calda cu chili si ceai. Pretul unui mic dejun ecologic este de 15 lei. La pranz si la cina ai de ales intre preparate sanatoase, care se schimba in fiecare zi. Salate in diverse combinatii, supe, saramura, mancaruri cu legume, peste si deserturi delicioase, briose, biscuiti cu vanilie si multe alte bunatati.

La Violeta's se organizeaza si diverse ateliere de gatit. In fiecare luna poti alege diferite module. In aceasta luna poti merge la ateliere de paine, briose si biscuiti. Dupa terminarea cursului, vei pleca acasa cu tot ce ai gatit, iar cel care este declarat castigator primeste un premiu surpriza. Taxa de participare la un astfel de atelier este de 100 de lei de persoana. Daca vrei sa iti incepi ziua intr-un mod eco si sa ai parte de un mic dejun sanatos, care sa iti asigure energia pentru intreaga zi, Violeta’s Vintage Kitchen te asteapta pe strada Batistei, la numarul 23, colt cu J.L.Calderon. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.310.06.81.

 

Mandala

 

In sanscrita, mandala inseamna cerc si reprezinta un concept atotcuprinzator in Marele Univers. Clubul Mandala isi propune sa creeze un spatiu special, departe de forfota orasului agitat, un spatiu destinat relaxarii si petrecerii unor momente de calitate alaturi de persoane dragi. Mandala organizeaza frecvent cursuri si intalniri pentru cei in cautare de raspunsuri la intrebarile esentiale ale vietii, organizeaza serate culturale muzicale, de poezie, expozitii si vizionari de filme, sedinte de consiliere in astrologie, biografie, dezvoltare personala, coaching si excursii si tabere tematice.

La Mandala exista si cateva principii pe care bucatarii le respecta cu sfintenie. In bucataria Mandala nu se foloseste zahar, numai miere. Mancarurile sunt mixte, ovo-lacto-vegetariene, insa retetele pot fi adaptate daca esti vegetarian convins si nu te atingi decat de legume si fructe. Salatele se prepara cu ulei presat la rece, iar mancarurile calde sunt proaspete si se prepara pe loc. In bucataria Mandala nu s-a gatit niciodata carne, asa ca nu vei da peste vreo bucatica de carne scapata din greseala in farfurie, asa cum se intampla uneori in restaurantele obisnuite. Meniul cuprinde salate, gustari rapide, supe, deserturi si sucuri de fructe si legume proaspat stoarse, shake-uri pe baza de suc natural de fructe, lapte si rom si bere de ghimbir.

Pe langa restaurant, la Mandala vei mai gasi si o ceainarie cu ceaiuri ecologice, o librarie cu carti pe teme de spiritualitate si dezvoltare personala si un magazin cu bijuterii din argint si cristale semipretioase. Mandala Club se afla pe strada Paleologu, la numarul 20, in zona Mantuleasa. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0722.654.099.

Bold

Casa Satya

 

Casa Satya este o oaza de liniste si spiritualitate orientala in centrul Bucurestiului. Casa Satya este un restaurant care imbina beneficiile alimentatiei ayurvedice cu binefacerile unui spa si este o experienta purificatoare si revitalizanta pentru trup si suflet. Casa Satya foloseste principiile ayurvedice in prepararea mancarurilor. Astfel, mancarurile si bauturile sunt pregatite cu apa ionizata alcalina si se folosesc numai ingrediente naturale, bio-ecologice.

De asemenea, la prepararea mancarurilor se foloseste faina integrala, zahar de trestie si sare de mare. Vasele sunt si ele spalate cu detergenti biodegradabili. Toate mancarurile si bauturile Casei Satya sunt pregatite cu apa ionizata alcalina, cu proprietati de detoxifiere, neutralizare a radicalilor liberi, reintinerire, vindecare si echilibrare a intregului organism.

La Casa Satya poti incerca sucuri naturale, shake-uri pe baza de lapte, clatitele bio cu ciocolata sau fructe, pere in sos caramel, rulourile cu vinete, hummus, avocado umplut, corabiute din castraveti cu busuioc si orez, supe din legume si orez, platourile de legume, ratatouille sau couscous cu legume si mirodenii, peste oceanic, preparate pe baza de orez si paste. Restaurantul Casa Satya se afla pe strada Banu Manta, la numarul 25, in apropiere de Primaria sectorului 1. Pentru rezervari sau alte detalii poti folosi numarul de telefon 0788.788.111.

 

Miko Palace Cafe

 

In incinta centrului de frumusete Miko Palace s-a deschis Miko Palace Cafe, un mix restaurant-bistro-terasa care ofera numai produse Bio si Eco. Miko Palace Cafe ofera clientilor de la o gama variata de sucuri, freshuri din legume si fructe pana cele mai sofisticate preparate din bucataria internationala.

Produsele vin de la ferme ecologice, de la producatori atestati, iar meniul cuprinde atat solutii culinare simple, cat si mancaruri deosebit de rafinate. Vei putea savura preparate din bucataria franceza, italiana si asiatica, iar Muschi de vita cu sos Beaujolais sau File de lup de mare cu pasta de rosii uscate si sos aromatizat sunt doar cateva dintre deliciile sanatoase propuse de Miko Palace Cafe. Meniurile pot fi personalizate, respectandu-se ratiile calorice cerute de clienti sau recomandate de nutritionistii din centrele Miko.

Intr-o ambianta care impleteste interioarele unui palat din secolul al XIX-lea cu stilul minimalist al zilelor noastre, restaurantul are si o terasa pe timpul verii, intr-un cartier select al capitalei, cu case ale Bucurestiului de altadata, alaturi de un Wine Bar unde se poate savura o gama larga de vinuri si bauturi dintre cele mai renumite in lume. Miko Palace Cafe se afla pe strada Nicolae Iorga, la numarul 19, intre Calea Victoriei si Piata Romana, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.212.92.50.

 

Restaurant Fibrio

 

Meniul restaurantului Fibrio se adreseaza celor care au un stil de viata sanatos, o alimentatie sanatoasa. Alimentatia sanatoasa inseamna pentru Fibrio preparate sanatoase bazate pe retete dietetice. Fibrio este un restaurant in care vei gasi preparate delicioase, care nu ingrasa. La Fibrio mancarurile sunt facute in functie de indicele glicemic, iar ingredientele sunt naturale. Chiar si cei care sunt la dieta pot manca linisti o prajitura sau o pizza. Faina folosita la acest restaurant este conceputa special pentru a nu dauna siluetei. In meniu nu vei gasi ingrediente precum faina alba, grasimi, ketchup sau conserve. Preparatele Fibrio sunt bogate in fibre, vitamine, minerale si in proteine.

Faina Fibrio folosita la prepararea painii, a pastelor, a pizzei si a dulciurilor este o faina speciala, obtinuta pe baza unei formule, prin amestecul a cinci tipuri de faina integrala (faina de grau, secara, ovaz, soia, canepa) si a doua tipuri de tarate de cereale, astfel incat aceasta faina sa aiba un indice glicemic mic.

Restaurantul se mandreste cu o gama mare de prajituri in compozitia carora intra faina Fibrio, multe fructe si ciocolata pura. Meniul restaurantului Fibrio foloseste materii prime naturale si ecologice, iar produsele din canepa precum faina de canepa, semintele decorticate si uleiul de canepa se folosesc la prepararea mancarurilor. La Fibrio poti consuma aperitive, supe, mancaruri de post, salate, paste, pizza, preparate din carne si deserturi care nu-ti vor pune silueta in pericol. Restaurantul Fibrio se afla pe strada Marcel Andreescu, la numarul 11, in zona Dorobanti, in apropiere de Liceul I. L. Caragiale. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021 230.02.49.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea