De prin lume adunate

#unde iesim #timp liber #bucuresti #restaurant #karamel #bucur obor

Restaurant Karamel - pizza cu aroma de Bucur Obor

Karamel este un restaurant care functioneaza in locul fostei pizza" title="pizzerii">pizzerii Ines, in care multi bucuresteni isi faceau veacul in urma cu cativa ani in zona Bucur Obor.
Pizzeria se gaseste pe Soseaua Stefan cel Mare, nr. 240, fiind usor de gasit datorita pozionarii strategice: intre o shaormarie si un casino in renovare.
Cum vremea inca mai tine cu noi, se serveste atat in interior, cat si afara, pe trotuar. Dar nu te astepta ca afara sa gasesti cine stie ce separeuri, mese de lemn sau scaune confortabile. Suntem in zona Obor, asa ca trebuie sa te multumesti cu mese si scaune de plastic si umbrele de plaja.
M-am oprit la Karamel cu un scop precis: sa gust pizza despre care auzisem numai cuvinte de lauda. Pana la pizza am tot rasfoit meniul si am dat de sucuri (sticla de 0,5 costa 6 lei, indiferent daca e vorba de sucuri cu acid sau fara). O portie de clatite este 5 lei, tigaia bucatarului – 20 de lei, ciorba de burta – 7,5 lei, piept de pui – 7,5 lei /100 g, pui Shanghai – 7, 5 lei /100 g.
Pizzele se invart undeva intre 16 si 17 lei. Insa, atentie, sunt foarte de mari (cea mai mica pizza cantareste 450 g). Judecand dupa gramajele generoase, am socotit ca doua pizza la trei insi ar trebui sa fie suficiente. Ospatarul a venit iute ca gandul, si-a notat comanda si pana sa mai apuc sa-i mai zic ceva a si venit cu tacamurile.
Daca iei masa afara, nu ai cum sa te plictisesti. Fauna locala are farmecul ei, incepand de la pensionarii care pun tara la cale la doi pasi de restaurant si terminand cu tiganusii care cersesc.
Eu am avut “norocul” de a fi vizitat in decurs de 10 minute de doua personaje. Primul a fost o florareasa ce incerca sa-si vanda la ceas de seara trandafirii ofiliti ramasi din timpul zilei. A doua vizita a fost din partea unei batranici zdrentaroase, urat mirositoare, de care nu am reusit sa scap decat dupa ce i-am dat niste bani.
Gustul amar lasat de intalnirile de gradul 3 avea sa fie uitat rapid odata cu sosirea pizzelor. La prima vedere, ai senzatia ca blatul pizzei nu este uniform. Adica marginea este vizibil mai groasa, in vreme ce restul pare foarte subtire. Dupa ce am luat prima inghititura am si uitat de acest aspect.
Pizza este delicioasa, bine facuta, ornata fara zgarcenie cu tot ce trebuie. Carnivora, prima pizza testata, este recomandata celor care sunt ahtiati dupa produsele cu carne din belsug: are in jur de 4 tipuri de carne si nelipsita mozzarella. Pizza traditionala este imensa (500 g) si parca mult mai bogata decat cea carnivora: are salam, mozzarella, masline , ciuperci, ardei gras, porumb.
Daca in alte locuri trebuie sa platesti separat pentru kethup/sos, la Karamel ketchup-ul este inclus in pretul pizzei. Ospatarul iti aduce direct doua tuburi de ketchup (picant si dulce), asa ca poti orna pizza dupa pofta inimii.
Adresa restaurant Karamel: Soseaua Stefan cel Mare nr. 240, sector 2, Bucuresti, telefon: 021.210.55.62.
Puncte tari:
-Pizza delicioasa
-Portiile generoase 
Puncte slabe:
-personajele dubioase care circula prin zona

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea