De prin lume adunate

#evenimente #filme #evenimente bucuresti #visul lui adalbert #unatc

Recomandare de weekend: Visul lui Adalbert

UNATC Bucuresti si Film Menu prezinta proiectia filmului "Visul lui Adalbert", in regia lui Gabriel Achim, urmata de o dezbatere cu membrii echipei de filmare. Evenimentul este al treilea dintr-o serie de proiectii lunare, din cadrul proiectului "Sa Film!", care isi propune sa ofere contextul necesar unui dialog intre public si realizatorii celor mai recente filme romanesti.

Proiectiile vor avea loc de fiecare data in sala 105 din UNATC, o sala cu o capacitate de aproximativ 150 de locuri, dotata tehnic la standarde inalte. La finalul fiecarei proiectii, publicul este invitat sa intre in dialog cu o mare parte a echipei de filmare.

Scopul acestui proiect este, pe de o parte, de a facilita o intelegere a modului in care functioneaza fiecare departament al unei echipe de productie cinematografica si pe de alta parte, de a propune un dialog amplu intre realizatori si public, la scurt timp dupa ce filmul a fost lansat in salile de cinematograf.

Programul "Sa Film!" de sambata 26 mai (UNATC -sala 105):

19.00: Proiectie "Visul lui Adalbert" (Romania 2011)

20.30: Dezbatere pe marginea filmului cu membrii echipei de filmare.

La dezbatere vor participa Gabriel Achim (regie, scenariu, productie), Doru Ana (in distributie), Anca Androne (in distributie), Vali Ighigheanu (scenografie), Paul Ipate (in distributie), Cosmin Manolache (scenariu), Luminita Mihai (costume), Cristian Nicolescu (montaj), Ozana Oancea (in distributie), Gabriel Spahiu (in distributie), Dan stefan Rucareanu (sunet), stefan Tatu (montaj), Vlad Voinescu (sunet).

Intrarea la eveniment este gratuita.

Visul lui Adalbert, comedie bazata pe fapte reale

"Visul lui Adalbert" este o comedie neagra bazata pe o intamplare petrecuta intr-o uzina comunista din anii '80. Este 8 mai 1986, ziua aniversara a Partidului Comunist Roman. Au trecut mai putin de doua saptamani de la explozia de la Cernobal si o noapte de cand Steaua Bucuresti a castigat Cupa Campionilor la Sevilla.

In acesta atmosfera festiva, Iulica Ploscaru (Gabriel Spahiu), un sub-inginer responsabil cu protectia muncii, incearca sa-si etaleze veleitatile artistice, experimentand pe nervii si resursele partidului noi tehnici de filmare a materialelor de protectie a muncii.

Actul artistic al tovarasului Ploscaru este intrerupt de o veste proasta: unul dintre muncitori tocmai isi pierde o mana la strung in timp ce facea pe sest cutite artizanale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea