De prin lume adunate

#bucharest city tour #autobuz bucuresti #autobuze supraetajate #plimbare bucuresti

Recomandare de weekend: Turul Bucurestiului cu autobuzul

Regia Autonoma de Transport Bucuresti a infiintat o noua linie de transport destinata vizitarii obiectivelor turistice din Bucuresti, in cadrul proiectui " Bucharest City Tour " implementat impreuna cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului .

Noua linie turistica va fi deservita de patru autobuze speciale, supraetajate, cu o capacitate de 77 locuri, care vor circula pe traseul Piata Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, sos. Kiseleff si Piata Presei.

Linia va functiona intre orele 10.00-22.00, intervalul de succedare intre vehicule fiind de 15 minute. Traseul va avea o lungime de 15,4 km, 14 statii si va fi parcurs in aproximativ 50 minute.
 

Turistii vor vedea de la inaltime atractiile Bucurestiului


Obiectivele turistice aflate de-a lungul acestui traseu sunt: Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice.

Tarifele de transport pentru aceasta linie, stabilite pe categorii de varsta, sunt: 25 lei/bilet pentru adulti si 10 lei/bilet pentru copiii cu varste intre 7 si 14 ani. Copiii cu varsta de pana la 7 ani, insotiti de adulti, vor beneficia de transport gratuit. Cardul de calatorie este valabil 24 de ore de la prima validare si se poate procura din autobuzele turistice.

Utilizarea cardului pe parcursul intregii zile ofera turistilor avantajul flexibilitatii in alegerea programului si obiectivelor de interes.

"Bucurestiul se aliniaza, prin acest proiect, marilor capitale europene care au deja o traditie in acest domeniu. Turistii romani si straini care aleg Capitala ca destinatie de vacanta vor putea identifica si vizita cu mai multa usurinta obiective definitorii pentru istoria acestui oras", declara Adrian Crit, directorul general al RATB.

Acest proiect se inscrie in linia modernizarii si diversificarii gamei de servicii promovate de RATB in cursul ultimului an, dupa infiintarea traseelor de noapte si a traseelor turistice ecumenice.

Iata Harta traseului turului Bucurestiului cu autobuzul.
 

Programul turistic "Bucuresti City Plus"


"Bucuresti City Plus" este primul program complex care promoveaza atat in tara cat si in strainatate programe turistice in Bucuresti cat si alte servicii conexe legate de turism cum ar fi cumparaturi, vizionari de spectacole, participari la evenimente culturale, sportive si altele.

In cadrul acestui program ATMB isi propune sa organizeze tururi de Bucuresti regulate tip "Hop On – Hop Off ", tururi de oras tematice (gastronomice, culturale, istorice etc.) precum si tururi pe bicicleta. Programul urmareste atragerea cat mai multor parteneri din domeniul artistic, cultural, de cumparaturi, de intretinere corporala tip SPA si balneo, de divertisment cum ar fi circul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului