De prin lume adunate

#unde iesim #targul taranului #recomandare de weekend #produse traditionale

Recomandare de weekend: Targul de Paste al Taranului Roman

Targul Taranului/Earth Market are loc, in acest sfarsit de saptamana, vineri 2 si sambata 3 aprilie, intre orele 9:00-16:00, la ARK Bursa Marfurilor, in str. Uranus colt cu vechea Cale a Rahovei, vis-a-vis de Piata de Flori Cosbuc.

La targul taranului publicul intalneste micii producatori care aduc de-ale gurii de la tara. In jurul unor produse precum branza de burduf cu busuioc, pastrama de curcan, pecie si pastrama de pui, carnati picanti de oaie , virsli, pastrama afumata de vitel, miere de rapita, gemuri de casa din satele sasesti, paine de casa si placinte, se spun povesti despre locul de unde vin aceste produse si oamenii care le produc.

Earth Market este un tip de piata unde nu doar se cumpara produse traditionale, ci in care se intalnesc producatorii si consumatorii pentru a discuta despre gustul hranei, istoria si identitatea oamenilor care o produc, locul unde poti afla placerea de a degusta produse locale impreuna cu ceilalti si pentru a participa la lectii de educare a gusturilor.

Centrul de Informare este un punct local de prezentare a regiunilor, oamenilor, produselor si  retetelor care corespund principiilor miscarii Slow Food , precum si de informare privind grupurile de actiune Convivium Slow Food din Romania.

Grupul de Initiativa radu anton roman este o asociatie constituita pentru a contribui la promovarea valorilor culturale traditionale din Romania. Principalul sau proiect, inceput in 2007, este Targul Taranului.

Slow Food este o organizatie non-profit, eco-gastronomica, care a fost fondata in 1989 pentru a contracara modul de viata modern (fast food si fast life), disparitia bucatelor locale traditionale si stimularea interesului oamenilor pentru hrana, provenienta ei, gustul acesteia, si felul in care alegerile noastre privind hrana afecteaza comunitatea si viitorul oamenilor.

Targul are loc la ARK Bursa Marfurilor, vis-a-vis de Piata de Flori Cosbuc, in strada Uranus colt cu Calea Rahovei.

Sursa foto : comandaicoane.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea