De prin lume adunate

#targuri #produse traditionale

Recomandare de weekend: Targ de produse traditionale la Agronomie

Bucurestenii sunt asteptati la targul de produse ecologice si traditionale sa descopere farmecul Bucovinei prin maiestria portului si savoarea preparatelor culinare si sa guste mustul de la Domeniile Dealul Mare si Valea Calugareasca.

Vizitatorii vor putea sa vada pe viu periplul firului de matase si sa manance placinte poale-n brau. Delicatese moldovenesti din carne de curcan, specialitati ardelenesti din carne de porc, oaie si vita, branzeturi diverse, legume dolofane bune de pus in borcane, pastravi, sarmalute, prajituri maramuresene, dulceturi alese, vin, horinca, tuica, hidromel, palinca si inca multe alte preparate pot fi cumparate de bucurestenii care vor veni la Agronomie.

Bunatatile toamnei din gradina Bucovinei vor fi aduse de Anca Corduban care a pregatit special pentru bucuresteni zacusca de pastai, de vinete, de ciuperci, de fasole boboloane ce-i asta, iuteala, salata de ceapa, zarzavat pentru iarna, dovlecei in ulei. La targ vei gasi si compot de coacaze, de merisoare, compot de visine, dulceata de pere in sirop de menta, dulceata de merisoare, dulceata de mosmoane si dulceata de morcov.

 

Placinte “poale-n brau” ca in Moldova

 

Tot din Bucovina, din satul Tocileni, Gabriela Mateiuc aduce placinte "poale in brau", cozonaci, precum si alte placinte specifice zonei. Catalin Condriuc, din Botosani, aduce pastrama din piept de curcan, piept de rata, carnati din carne curcan, mezeluri diverse din carne de pasare, dar si de porc.

Strugurii podgoriei Dealu-Mare vor fi transformati in must pentru ca sambata si duminica , bucurestenii sa imbogateasca astfel gustul preparatelor din carne. Cristiana Constantin, din Prahova, aduce o gama diversa de siropuri naturale precum cel de catina cu miere, cu efecte terapeutice greu de egalat de vre-un medicament.

 

Placinta cu urda din Maramures

 

Din Palanca , Mihai si Ionela Palistan vor aduce bucurestenilor pastrav din pastravaria proprie pe care ii vor oferi prajit si afumat, cu mujdei de usturoi si paine pe vatra. Tot de la  familia Palistan, bucurestenii vor cumpara marinata de pastrav, paine facuta pe  vatra. Din Maramures, Rodica Tiplea va aduce sarmale cu carne, prajituri, placinta cu urda si dulceata de gogonele.

Tot de la producatorii din Maramures, bucurestenii pot cumpara miere, fagure, propolis, dar si dulceturi si siropuri naturale preparate in casa. Producatorii aduc mierea de salcam, de rapita, zmeur, floarea soarelui, de tei si de castan. In "lada de zestre a bunicii", bucurestenii vor gasi covoare oltenesti din Bechet.

Evenimentul se desfasoara in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti", pe bulevardul Marasti, la numarul 61. Intrarea este libera.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.