De prin lume adunate

#targuri #evenimente #evenimente bucuresti #targ de bunavestire

Recomandare de weekend: Targ de Bunavestire la Agronomie

La targul national de produse ecologice , traditionale si naturale, obtinute in ferme si gospodarii taranesti, esti asteptat la un targ cu produse traditionale si peste pentru sarbatoarea de Bunavestire.

In calendarul ortodox in fiecare an in ziua de 25 martie, biserica celebreaza vestea cea buna a intruparii Mantuitorului, adusa Fecioarei Maria de Arhanghelul Gavril. Sarbatoarea Buna Vestire este numita in calendarul popular si Ziua Cucului.

Peste si fructe de mare la targ

De la ora 11.00, esti asteptat in Parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice la Buna Vestire sau Blagovestenia, prima data in Postul Pastelui cind este dezlegare la peste. Un cazan de 100 de litri de ciorba de crap ca in Dobrogea cu mamaliguta va fi pregatita pentru toti cei care vor trece pragul targului din Parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice.

La targ vei mai gasi si saramura de legume coapte cu peste la gratar , pastrav, scrumbie, biban de mare, sardina, crap, macrou si bineinteles si fructe de mare cu rosii, usturoi si patrunjel. Tot aici vei afla tainele produselor de peste marinate, afumate din peste, icre si salate de icre.

Un alt obicei al acestei sarbatori spune ca oamenii sa trebuie continue sa manance peste si dupa Buna Vestire, pe 26 martie, nu numai pentru hrana, ci pentru a fi sanatosi ca pestele in tot timpul anului.

Bunatati traditionale din toate zonele Romaniei

La targ vei gasi si produse traditionale din Maramures, Bucovina, Oltenia, Moldova, Muntenia, Ardeal, Banat. Te vei bucura de preparate inedite precum painea la test, pastrav prajit cu mamaliguta si mujdei cu leustean, lapte de soia, iaurt din lapte de soia sau sarmalute maramuresene cu pasat.

La editia din acest weekend a targului vei mai gasi si carnati ciobanesti si vanatoresti afumati, costita, slaninuta, pastrama, cotlet haiducesc, piept de curcan si de pui afumat, jigou de berbecut, muschiulet de porc afumat sau toba de casa.

Pe langa aceste produse, la targ vei gasi si lactate proaspete, ciuperci, prajituri de casa si produse apicole.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea