De prin lume adunate

#recomandare de weekend #Festivalul International de Film de Animatie Anim'est #animatie #anim'est 2012

Recomandare de weekend: Noapte alba la Anim'est

A saptea editie Anim'est aduce spectatorilor bucuresteni cea mai nerusinata surpriza. Senzatiile tari de la "Creepy Animation Night" ajung deja la a patra editie, dar 2012 aduce in premiera inca un eveniment special: "The Night of the Animated Bad Taste".

Pe 6 octombrie, de la ora 23.00, o noapte delicioasa de kitsch si erotic ii asteapta la cinema Patria pe cei mai dezinhibati fani ai animatiei.

Cei ce vor indrazni sa lase pudoarea si pretentiile elitiste la usa vor avea parte de cateva ore care le vor provoca simturile si gusturile. "The Night of the Animated Bad Taste" este un road show initiat de HAFF (Holland Animation Film Festival).
 

Filme underground si clipuri Beatles


Criticul de film olandez Jan Doense, expert in ale horror-ului si trash-ului, fondatorul si organizatorul Festivalului de Film Fantastic din Amsterdam si collectionneur par excellence Michael Helmerhorst, vine cu un program plin de trailere sau fragmente din cele mai intunecose cotloane ale cinematografiei globale, filme rare, de arhiva, imposibil de vazut in alte conditii pe marile ecrane, multe politically incorrect, inacceptabile, extravagante, revoltatoare, scandaloase.

De la clipuri pornografice de la inceputurile cinematografului pana la caricaturi, filme underground sau stereotipuri comerciale, trailere, incercari de fantasy sau ambitii artsy esuate, clipuri Beatles re-animate in stil Hanna & Barbera, varianta sovietica a lui Goofy, Captain America sau Popeye ca raspuns la "disneyficarea globala", Popeye infruntand inamicul japonez in filmulete de anti-propaganda din anii '40 sau reclame ratate la produse junk food celebre in anii '30, colectia de dubiosenii trece prin toate tehnicile si genurile, scot la iveala animatii desenate de mana, cu papusi, anime-uri sau animatii realizate pe computer din toate timpurile, te invita astfel sa te intrebi ce inseamna cu adevarat prost-gust.

In programul de clipuri sunt incluse si scurte interventii ale lui Michael Helmerhost, care va impartasi celor prezenti detalii despre unele dintre animatiile prezentate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea