De prin lume adunate

#plimbare #timp liber #evenimente #evenimente bucuresti

Recomandare de weekend: Descopera Calea Victoriei

Sambata seara, pe 28 iulie, de la ora 18.00, Fundatia Calea Victoriei te invita sa descoperi povestile si frumusetea caselor de pe una dintre cele mai elegante artere bucurestene. De la istoricul Anita Sterea vei afla mai multe despre oamenii si intamplarile care au facut candva farmecul celebrei Calea Victoriei.

In aceasta expeditie culturala vei descoperi frumusetea caselor si monumentelor de pe Calea Victoriei si veti afla povestea oamenilor care le-au construit si momentele memorabile petrecute pe aceasta cale regala.

Calea Victoriei, una din cele mai vechi artere ale Bucurestiului

Inainte de domnia lui Constantin Brancoveanu, strada nu facea parte din Bucuresti, numele ei fiind Drumul Brasovului si era formata doar din segmentul dintre Cercul Militar si Piata Victoriei. Portiunea cuprinsa intre Piata Natiunilor Unite si bulevardul Regina Elisabeta era cunoscuta in acea vreme sub numele de Ulita Mare spre Sarindar pentru ca ducea catre biserica Sarindar, astazi Cercul Militar National.

Drumul a fost deschis in anul 1692, de catre domnitorul Tarii Romanesti, Constantin Brancoveanu, sub numele de Podul Mogosoaiei. Ulita nou formata era pavata cu trunchiuri de copaci. Strazilor astfel pavate li se spunea poduri, motiv pentru care si noua cale primeste denumirea de "Pod", Podul Mogosoaiei.

Noua strada a fost construita pentru a asigura o cale de legatura intre mosia voievodului de la Mogosoaia si palatul domnesc, amplasat in apropierea Curtii Vechi. Artera devine drumul principal al capitalei, de-a lungul ei construindu-se case boieresti, biserici, hanuri, hoteluri, pravalii, magazine de lux, cafenele si institutii de stat.

Casele si palatele pe langa care vei trece sunt Casa Cesianu, Palatul Cantacuzino, Casa Disescu, Casa Vernescu, Palatul Ghika-Gradisteanu, Academia Romana, Casa Monteoru-Catargi, Palatul Romanit, Palatul Stirbei, Athenee Palace, Muzeul Theodor Aman, Ateneul Roman, Palatul Regal, Biblioteca Centrala Universitara, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Teatrul Odeon, Casa Capsa, Cercul Militar National, Biserica Sarindar, Hotel Bulevard, Pasajul Macca-Villacrosse, CEC, Palatul Postelor, Biserica Stavropoleos si Carul cu Bere.

Costul plimbarii este de 30 de lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea