De prin lume adunate

#herastrau #parc #alee #michael jackson #bulevardul magheru #recomandare de weekend

Recomandare de weekend: Descopera Bulevardul Magheru si Aleea Michael Jackson

Daca vrei sa cunosti mai bine locurile frumoase din Bucuresti si istoria lor, atunci accepta invitatia Fundatiei Calea Victoriei care propune in acest week-end un periplu pe cel mai cunoscut bulevard al Bucurestilor: Bulevardul Magheru.

Fundatia Calea Victoriei va invita sambata, 29 august, de la ora 18.00, sa descoperiti cladirile interbelice si povestile unui bulevard celebru din centrul orasului.

In aceasta excursie prin Bucuresti veti descoperi cladirile si monumentle de pe bulevardul magheru si veti afla si povestile oamenilor care le-au construit si evenimentele memorabile din aceasta zona.

Pornind de la kilometrul zero al orasului, aflat in curtea Bisericii Sfantu Gheorghe , unde se afla moastele domnitorului Constantin Brancoveanu, plimbarea va continua spre piata Universitatii, apoi spre ansamblul bulevardelor Balcescu si Magheru. Acest bulevard era unul dintre cele mai avangardiste din Europa in perioada interbelica. Periplul prin Bucuresti continua cu Piata Romana, Piata Victoriei si bulevardul Lascar Catargiu, unul dintre cele mai frumoase din Bucuresti.

Bulevardul Magheru a reprezentat in interbelic un bulevard unic in Europa, prin modernitatea sa. Era strada care semana cel mai mult cu arterele americane, cum era 5th Avenue. Cladirile inalte, geometrice, luau locul arhitecturii clasice, intr-un experiment arhitectonic rar intalnit in Europa.

Bulevardul Magheru reprezinta artera cea mai circulata a Bucurestilor, insa nu multi dintre noi ii stim istoria. Marile bulevarde, I. C. Bratianu, Magheru, Lascar Catargiu, fiecare cu stilul sau arhitectural diferit, reprezinta spiritul eclectic, plin de contraste al Bucurestilor.

Cladirile, palatele si locurile pe langa care se va trece si despre care se va povesti sunt: Biserica Baratia, Biserica Sfantu Gheorghe, Kilometrul Zero, ansamblul Coltea, Palatul Ministerului Agriculturii, Palatul Sutu, Palatul Universitatii, Hotel Ambasador, Biserica Italiana , Blocul ARO, Casa lui D.A.Sturdza (Libraria Carturesti), Piata Romana, casele de pe Bulevardul Lascar Catargiu, Observatorul Astronomic si Palatul Bratianu.

Costul acestei calatorii este de 30 de lei pentru adulti si 25 de lei pentru elevi si studenti. Participarea se face pe baza de inscriere, iar plecarea se face din fata Bisericii Baratia.

Michael Jackson isi sarbatoreste ziua in Herastrau

Pe 29 august, incepand cu ora 18.00, fanii lui Michael Jackson sunt invitati sa sarbatoreasca ziua de nastere a megastarului in Parcul Herastrau din Capitala, la intrarea Arcul de Triumf. Aici va fi inaugurata si Aleea Michael Jackson, in cadrul unui eveniment de comemorare.

Pe un ecran special amplasat in parc se vor redifuza imagini din concertul Michael Jackson sustinut in Bucuresti, in 1992 si videoclipuri ale regelui muzicii pop. Aleea Michael Jackson a fost aprobata in urma strangerii a circa 19.000 de semnaturi, iar primarul capitalei a fost de acord cu aceasta initiativa.

Tot pe 29 august, Michael Jackson va fi omagiat de cativa artisti romani printr-un concert special intitulat "Michael Jackson Rocks". Concertul va avea loc Hard Rock Cafe, cu incepere de la ora 22.00. Evenimentul va reuni artisti precum Paur (Antract), Vlase (ZOB), Oana Maria Stoica (Highlight Kenosis), Cristi Dumitrescu (Voodoo) si The Blue Spirit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea