De prin lume adunate

#terasa #expozitie #machete #trenulete #casa trenuletelor #recomandare de weekend

Recomandare de weekend: Casa Trenuletelor din Bucuresti

Pasionatii de trenulete electrice si nu numai au un loc special pentru hobby-ul lor: casa trenuletelor din Bucuresti. Deschis recent, locul se vrea inca o destinatie pentru petrecerea timpului liber pentru bucuresteni.

Intr-un oras agitat, feriti de tumultul citadin, Casa Trenuletelor este o oaza de liniste si de frumos. Destinat deopotriva mamicilor, taticilor si copiilor, intr-un decor inedit, cu dotari de lux si cu o conceptie originala, acest loc va asteapta sa va relaxati.

Casa Trenuletelor cuprinde o expozitie de machete feroviare analogice si digitale, un curs de modelism pentru copii, un atelier de productie unde activitatea se desfasoara interactiv cu vizitatorii, un magazin de trenulete si accesorii. De asemenea aici este amenajata si o terasa, cu bauturi racoritoare si Internet Wi-Fi gratuit de unde poti urmari mersul trenuletelor si luminile mini oraselelor.

Casa Trenuletelor este un spatiu unic in Romania, un loc unde te poti juca cu trenuletele. Spatiul ofera 20 de lcouri de joaca interactiva prin cele cinci diorame. Una dintre aceste diorame are comanda digitala. Tot la Casa Trenuletelor se desfasoara si un atelier pentru copii cu varste intre 5 si 15 ani. Acest atelier are o durata de 10 sedinte. Fiecare sedinta cuprinde 1 ora de lucru in atelier si 1 ora de joaca cu trenuletele.

La aceste ateliere cei mici sunt invatati sa construiasca garnituri de tren, circuite de sine si diorame, in care vor putea crea diferite peisaje. In magazinul de trenulete sunt aduse mini garniturile feroviare din Germania.

Desi este destinat in totalitate jocului, spatiul este si o expozitie. Peisajele dioramelor sunt variate si reprezinta peisaje si personaje umane animate, ca in viata reala, dar reduse la scara.

Garile sunt construite dupa modele arhitectonice preluate din realitate si din materiale care reproduc identic materialele de constructii. Peronul are banci, fantani traditionale si tasnitori, felinare si semafoare. Seara, privelistea este spectaculoasa, datorita dioramelor aprinse.

La Casa Trenuletelor puteti veni de acasa cu trenuletele dumneavoastra pe care pe puteti rula pe machetele din expozitie.

Casa Trenuletelor este deschisa zilnic, intre orele 12-22, iar tariful de intrare este de 15 lei. Expozitia se gaseste pe Calea Dorobanti , la numarul 24, iar mai multe informatii obtineti la numarul de telefon 031.805.56.94.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea