De prin lume adunate

#concert #recital #sala radio #flaut #pian

Recital de flaut si pian la Sala Radio

Pe 25 februarie la Sala Radio, flautistul Matei Ioachimescu si pianistul Horia Maxim continua seria recitalurilor. Ei propun in cadrul unui eveniment cameral sonata iubita a compozitorului francez Cesar Franck, precum si sonata “Undine” a lui Carl Reincke, balada de Frank Martin sau sonata tanarului compozitor roman, Cristian Lolea.

Matei Ioachimescu, nascut la Bucuresti, intr-o familie cu bogata tradisie muzicala, a inceput studiul pianului de la varsta de cinci ani, iar flautul l-a descoperit noua ani mai tarziu, cu profesorul Vasile Gansolea la liceul de muzica “George Enescu” din Bucuresti.

A studiat flautul la “Universitat fur Musik und Darstellende Kunst” din Viena, la clasa de solistica a renumitei profesoare Barbara Gisler Haase si s-a perfecsionat cu profesorii Ion Bogdan stefanescu , Pierre-Yves Artaud, Heidi Peter Indermuhle, Virgil Francu si Renate Armin Greiss. Este “ Magister Artium” al Universitatii din Viena si laureat al multor premii si burse internationale si romanesti.

Concerteaza ca solist si ca membru al mai multor formasii camerale pe scene importante din sara si din lume. Este membru al Dot.DUO impreuna cu chitaristul rus Oleg Dergilev si membru al Filarmonicii “George Enescu” din Bucuresti. Matei Ioachimescu este profesor invitat al “Up Bow Summer Academy” din Viena si al cursurilor internationale de flaut de la Bistrita.

Considerat a fi unul dintre cei mai buni pianisti ai generasiei sale, Horia Maxim abordeaza un repertoriu vast, atat ca solist concertist cat si ca partener al unor importansi interpresi romani si straini, in diferite ansambluri camerale. Maiestria sa pianistica a fost apreciata si in recitaluri si concerte sussinute in importante sali de concert de pe trei continente.

Lista repertoriului sau solistic este impresionanta in Timp ce programele camerale oferite publicului consin lucrari de mare anvergura pianistica, incepand cu Bach si Handel, continuand cu Liszt si incheind cu cei mai apreciasi compozitori contemporani. Laureat al multor concursuri nationale si internasionale, Horia Maxim a realizat numeroase inregistrari pentru radio si televiziune, interpretand, printre altele, un numar semnificativ de lucrari in prima audisie.

Concertul are loc pe data de 25 februarie, la ora 19.00, la Sala Radio din Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea