De prin lume adunate

#muzeu #muzeul de arta #ateliere

Programe pentru familii la Muzeul de Arta

Muzeul National de Arta din Bucuresti organizeaza din luna septembrie programe pentru familii. Copiii vor putea sa participe la diferite cursuri si ateliere de lucru si de creatie.

Programele se adreseaza familiilor cu copii intre 4 si 12 ani si urmaresc stimularea creativitatii si educarea simtului analitic, atat ale copiilor cat si ale adultilor. Programele sunt structurate in vizita activa tematica si atelier de creatie . Atelierele se desfasoara pe parcursul a 2 ore.

 

Vizita activa si creativa

 

Vizita activa poate avea loc in galeriile cu expunere permanenta sau in expozitiile temporare. In atelier participantii au ocazia de a pune in practica diverse tehnici precum desen, tempera, acuarela , modelaj sau colaj. Aceste materiale sunt alese in functie de tema discutata si de expozitia vizitata.

Materialele plastice folosite sunt oferite participantilor de catre muzeu. La final, parintilor li se pune la dispozitie o fisa a programului, cu un text instructiv si amuzant.

Temele propuse la ateliere sunt structurate in cicluri de patru lectii. Acestea sunt concepute in functie de diverse discipline de invatamant, precum educatie plastica, literatura, istorie, religie, stiintele naturii, geografie sau matematica. Aceste teme sunt tratate diferentiat, in functie de varsta si nivelul de cunostinte al copiilor.

 

Parintii, insotitori la atelierele de creativitate

 

Tariful pentru o vizita activa este de 5 lei de persoana. Participarea la programele pentru copii se face o data pe luna, in functie de orarul grupei de varsta. Tema si locul de desfasurare al programelor sunt anuntate la sfarsitul fiecarui program pentru urmatoarea luna.

Parintii trebuie sa insoteasca copiii pe durata atelierelor. Participarea se face numai pe baza de programare in saptamana de dinaintea programului.

Muzeul National de Arta se afla pe Calea Victoriei, la numarul 49. Programari pentru programul destinat familiilor se face la numarul de telefon 021.313.30.30, interior 923.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea