De prin lume adunate

#muzeu #muzeul national de arta contemporana #muzeul de arta #programe educative copii

Programe educative pentru copii La Muzeul National de Arta Contemporana

In luna martie, Muzeul National de Arta Contemporana organizeaza programe educative pentru copii de 6-13 ani cu tema "Fluxus, o poveste lunga cu multe noduri". Programele educative cuprind vizite interactive in expozitia 'Fluxus in Germania 1962-1994" si ateliere de creatie .

In atelierele de creatie cei mici vor experimenta practici artistice inspirate de miscarea Fluxus: fotomontaj, colaj cu materiale neconventionale , instalatii, performance. Vor invata despre inceputurile artei contemporane, despre avangarda anilor 60 si manifestarile acesteia in cadrul miscarii Fluxus.


Povestea Fluxus pentru copii:


"A fost odata, cand lumea era mai tanara, candva pe la 1958, un grup de muzicieni, compozitori si alti oameni care voiau sa faca lucruri frumoase si au inceput sa priveasca lumea altfel decat pana atunci. Au spus: Hei! Cestile de cafea pot fi mai frumoase decat sculpturile pretentioase. Un sarut intr-o dimineata poate fi mai intens decat orice drama scrisa de Domnul Pretiosul.

Sunetul scos de picior cand aluneca in pantof suna mai frumos decat un concert de orga pretentios si au inceput sa isi puna multe, multe intrebari. Si asa s-a nascut Fluxus. Dar ei inca nu stiau acest lucru, deoarece Fluxus era ca un nou-nascut ai carui parinti inca nu stiau ce nume sa ii dea copilului lor. Stiau ca a aparut, dar inca nu avea un nume".

Expozitia va fi vizitata la inceputul fiecarui program, fiecare vizita cuprinde un alt segment al expozitiei, colaje, instalatii, afise, inregistrari audio sau filme. Parintii sunt invitati sa participe la vizitarea expozitiei.


Program:


Sambata, 17 martie, ora 11.00: Vizita in expozitia Fluxus in Germania (instalatii) / Atelier – instalatie cu tema muzicala
Samata, 24 martie, ora 11.00: Vizita in expozitia Fluxus in Germania (filme si inregistrari audio) / Atelier – performance (dupa texte si inregistrari din expozitie).

Astfel, cei mici pot participa la ateliere si programe interactive, care le va stimula cretivitatea si simtul artistic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea