De prin lume adunate

#hobby #magazin #produse traditionale #targ #paste

Produse traditionale pentru masa de Paste

Braga de Galati, carnati de Plescoi, dulceturi, afumaturi transilvanene, bere traditionala de Sibiu, suc de mere, branzeturi sibiene si brasovene, lactate de bivolita, oua ecologice, costita hatuita, carnati cu busuioc verde, muschi impletit, jambon semicrud, toba, pastrav afumat in cetina de brad, cascaval bucovinean, paine cu barabule, vinuri si multe alte bunatati se gasesc in aceste zile in magazinele si targurile cu produse traditionale romanesti.

De sarbatori, romanii uita de fast food, hot-dog si alte alimente pline de E-uri in favoarea produselor tradionale romanesti, venite din camara bunicii din Sibiu sau Maramures. Produsele sunt savuroase si proaspete, aduse de tarani autentici si realizate dupa retete stravechi pastrate din mosi stramosi.

Multi dintre producatori au venit mai intai doar sezonier, la targurile organizate in capitala in preajma sarbatorilor importante. Mai apoi, pe masura ce produsele 100% naturale au prins la bucuresteni, multi dintre ei si-au deschis mici magazine in apropierea pietelor. Preturile practicate in aceste magazine cu produse traditionale romanesti sunt mai mari decat ce vei gasi in piete sau supermarket-uri, insa ai garantia calitatii si a gustului autentic.

De unde cumparam produse traditionale romanesti

 

In Bucuresti vei gasi produse traditionale romanesti in targurile organizate de Muzeul Taranului Roman sau de primariile sectoarelor. In aceasta perioada, inainte de sarbatoarea de Pasti, vei gasi carne de miel, branzeturi, carnati, oua, branzeturi si mezeluri afumate si multe alte bunatati la Targul Taranului organizat la ARK - Bursa Marfurilor, vis-a-vis de Piata de Flori Cosbuc. Producatori din majoritatea zonelor cu traditie din Romania, precum Sibiu sau Maramures, isi vor expue spre vanzare bunatatile.

La targ vei gasi bunatati pentru toate gusturile, de la carnati de Plescoi, produse din carne de oaie, capra, pasare sau porc, pastrama, branzeturi, produse apicole, magiun, vinuri de casa, pana la sucuri naturale din fructe, tuica, palinca, horinca sau afinata . Toate produsele sunt pe gustate.

Daca de Paste, nu concepi ca de pe masa sa iti lipseasa mancarurile din carne de miel, in Bucuresti s-a deschis un targ de unde poti cumpara miei. In Berceni, in Piata Aparatorii Patriei s-a deschis singurul targ din capitala unde se comercializeaza miei veniti din toate zonele tarii. Carnea de miel poate fi achizitionata la pret de producator, pana pe 3 aprilie, intre orele 7.30 - 19.30.

Si in Parcul Obor este organizat un targ unde vei gasi produse tradtionale romanesti pentru sarbatorile pascale. In perioada 26 martie - 2 aprilie, aici vei gasi cozonac si pasca moldoveneasca, vinuri romanesti , sortimente de branza, produse din carne specifice diferitelor zone geografice din tara, cadouri si numeroase suveniruri traditionale handmade de Paste.

Magazine cu produse traditionale romanesti

 

La magazinul Ungra Delicatesuri de pe strada Bibescu Voda, de la numarul 18, in Piata Unirii, in apropiere de Dealul Mitropoliei vei gasi atat de multe bunatati incat nu vei sti ce sa alegi, insa cu siguranta nu vei pleca cu mana goala. De la branzeturi naturale din Harghita, produse de Plescoi: ghiudem, babic, pastrama svantata de oaie, afumate cu lemn de fag si acoperite de condimente naturale, suc natural de mere sau pere Malancrav, produse din lapte de bivolita, telemea, cas, iaurt si mozzarella de bivolita, pastrav afumat, mezeluri de vanat, branzeturi din capra si oaie trase in ceara, pana la miere ecologica cu nuci, scortisoara, miere de padure, miere de rapita sau cu propolis, aici vei gasi cam tot ce poftesti.

Tot la Ungra vei mai gasi si delicatesuri precum carnati albi, cremvusti din piept de pui cu lapte, pateu calvados din ficat de porc cu mere, miere de padure si glazura din suc de portocale, pateu forestier din ficat de pui si porc cu ciuperci de padure si glazura cu fructe de padure, salam vanatoresc dublu afumat cu cascaval sau sunca de porc rotisata. Din magazin nu lipsesc nici produse precum vin, condimente, paste naturale, gemuri, produse din peste si specialitati de peste, caviar din alge de mare, ceaiuri din fructe, dulciuri si cafea bio.

La magazinul La Baciu din cartierul Floreasca gasesti produse 100% traditionale din Bucovina. Aici vei gasi pulpa de porc, carnati, carnati cu busuioc, specialitatea casei, carnati picanti, costita, jambon, muschiulet bucovinean, pastrama, zacusca din hribi, vin, cascaval afumat, ciocolata,  prajituri de casa, afinata si multe alte bunatati pe care trebuie sa le descoperi singur.

Ion Baciu, proprietarul magazinului spune ca retetele sale de mezeluri si carnati sunt mostenite din familie si sunt realizate din carnea animalelor pe care le creste el su satenii din locul sau natal. Mezelurile nu contin conservanti, iar produsele afumate pot tine si pana la un an.  Magazinul lui Ion Baciu se afla pe Calea Floreasca la numarul 69 si este deschis numai in weekend, de vineri pana duminica, intre orele 10.00-19.00, iar duminica intre 10.00-15.00. 

In Piata Ramnicu Sarat din capitala, in Titan, vei gasi un alt magazin cu produse traditionale romanesti venite de la Sibiu. La Iancu vei gasi branzeturi de Sibiu, muschiuleti, carnati, cotlete afumate si multe alte produse tradionale autentice.

Casa Traditiei Romanesti este un alt magazin cu produse alimentare naturale si ecologice. Aici vei gasi, in dulapuri vechi de lemn sculptat in stil romanesc, unt de casa, limba de vita cu condimente, piept de pui umplut, muschi tiganesc, suc natural de mere, paine neagra, paste integrale, produse de Plescoi, iaurt fermentat natural, braga sau dulceturi de mure si trandafir. Magazinul se gaseste pe Calea Vitan, numarul 10.

Sfaturi utile cand faci cumparaturile de sarbatori

 

Friptura de miel, drobul, borsul de miel, cozonacii si vinurile bune se vor afla cu siguranta pe masa voastra de Paste. Inainte insa de a lua cu asalt pietele si magazinele speciale, trebuie sa fii atent la ce pui in sacosa. Nu cumpara de la vanzatori ambulanti si uita-te la ambalajele produselor, la cantitatea neta declarata si la preturile afisate. Carnea de miel trebuie cumparata numai din macelarii si magazine avizate, in spatii potrivite de depozitare.

Atunci cand cumperi oua, fi atent la termenul de valabilitate. Vinul de la masa de Paste trebuie si el achizitionat din locuri speciale si nu cumpara niciodata vin in sticle de plastic. Carnea pe care o cumperi trebuie sa aiba stampila sanitar-veterinara, ouale nu trebuie sa aiba coaja crapata sau murdara, iar vinul care are depuneri pe fundul sticlei trebuie evitat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea