De prin lume adunate

#ursus #of-road #monster track #4x4

Primul concurs de off-road urban din Europa

Gabi Nicolae, managerul singurei echipe din Romania care a participat la raliul Dakar, Sorin Toth (locul 1 la categoria Extrem in Campionatul National ) si Sorin Parvulescu (locul 1 la categoria Open in Campionatul National) s-au numarat printre participantii la primul off-road urban din Europa, care a avut loc in Parcul Tineretului weekend-ul acesta, cu ocazia lansarii cutiilor de bere Ursus fara alcool.

Traseul Ursus Free Track a imbinat obstacolele naturale (pante de dificultati diferite, gropi sau alte denivelari de teren, un sol foarte moale) cu obstacolele artificiale (metal, beton, cauciuc, semifabricate, constructii abandonate).

Fiecare zi de concurs a fost diferita din punct de vedere al gradului de dificultate. Ziua de vineri a fost rezervata categoriei hobby (masini preparate/tunate sau putin preparate/tunate), iar traseul a fost de dificultate medie. Sambata s-au intercut pilotii din categoria open (masini pregatite care au parcurs un traseu de dificultate mediu spre greu), in timp ce duminica a venit randul extremilor. Ei au avut de invins un dur, cu multe surprize.

Fiecare echipaj a efectuat de doua ori traseul, insa doar timpii cei mai buni au fost inregistrati. La categoria Open au castigat Gereb Levente si Verestoi Csongor cu un timp de 1.33.


Vedetele evenimentului au fost celebrele Monster Truck-uri, aduse pentru prima data in Romania de Ursus. Pneurile lor de doi metri inaltime si motoarele de mai bine de o mie de cai putere au tasat pur si simplu cateva carcase de dacii. De asemenea cei prezenti au putut lua parte la demonstratii de Freestyle Motocross si Stunt Riding. Vizitatorii l-au putut urmari pe Mihai Stoichescu, cel mai bun stunt rider roman si pe Zoltan Angyal,unul dintre cei mai buni stunt rideri din Europa.

Toate cele trei zile s-au incheiat cu concerte ale unor formatii precum Cassa Loco, Suie Paparude sau Parazitii.

Premiile oferite au avut valoarea totala de aproximativ 15.000 de euro si au constat in echipamente si accesorii de off-road, achitarea taxelor de inscriere la competitiile nationale de off-road sau bonus-uri de carburant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea