De prin lume adunate

#expozitii #ateliere #noaptea atelierelor #zilele bucurestiului 2010

Prima editie a Noptii atelierelor are loc de Zilele Bucurestiului

Evenimentul Zilele Bucurestiului din acest an aduce numeroase evenimente culturale . Printre acestea se numara si o premiera: " Noaptea Atelierelor ". Dupa modelul "Noptii muzeelor" sau al "Noptii galeriilor", acest proiect propune un traseu de vizitare a atelierelor unor artisti, membri ai Uniunii Artistilor Plastici din Romania.

Pe parcursul unei "nopti albe", publicul amator de arta are ocazia unica de a se familiariza cu atmosfera unor studiouri private sau gestionate de U.A.P.. Publicul se poate familiariza si cu actul creatiei in spatiile de obicei inchise ale artistilor. Selectia atelierelor a vizat preocupari plastice si vizuale dintre cele mai diverse, de la pictura, grafica, sculptura, arte decorative, pana la fotografie, instalatie sau colaj si arta multimedia.

Colectionarii de arta au ocazia de a vedea unde si cum iau nastere lucrarile pe care le achizitioneaza. De asemenea, publicul ii poate cunoaste pe artisti si pot sa-si imbogateasca colectiile cu lucrari interesante. Toate lucrarile vor purta marca primei editii bucurestene a "Noptii atelierelor deschise".

Traseul de vizitare cuprinde 12 ateliere situate in diverse puncte ale Bucurestiului, multe in centrul orasului. Cateva muzee se gasesc si in zona rezidentiala, iar unul se afla chiar la fostul Combinat al Fondului Plastic, un spatiu postcomunist.

Artistii-gazde care asteapta cu nerabdare vizitele nocturne ale insomniacilor iubitori de frumos sunt: Nicolae Aurel Alexi ( grafician si pictor), Aurel Bulacu (grafician si pictor), Gherghina Costea (ceramist), Grigorescu Ion (artist multimedia), Dorina Horatau (artist decorator), Vasile Muresan Murivale (pictor si artist multimedia), Ariana Nicodim (artist decorator), ana ruxandra ilfoveanu (pictor), Lila Passima (artist multimedia), Mircea Roman (sculptor), Mirela Traistaru (pictor) si Beti Vervega (pictor).

Evenimentul "Noaptea Atelierelor" se va desfasura in noaptea de 18 - 19 septembrie 2010, incepand cu ora 20.00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea