De prin lume adunate

#teatrul de comedie #teatrul act #teatrul mic #teatrul bulandra #teatrul odeon #premiere teatrale #Visul unei nopti de vara

Premiere teatrale in stagiunea 2011 - 2012

Stagiunea 2011 - 2012 aduce la teatrele din Bucuresti numeroase spectacole interesante, cu nume mari ale scenei romanesti.



"Purificare" la Teatrul National din Bucuresti


Chiar daca Teatrul National din Bucuresti este in lucrari de reabilitare, stagiunea teatrala nu are de suferit.

Purificare de Petr Zelenka este cel mai nou spectacol al Nationalului pe care il vei putea vedea incepand cu 15 octombrie. Regia este semnata de Alexandru Mazgareanu, iar din distributie fac parte Adrian Titieni, Medeea Marinescu , Afrodita Androne si Vitalie Bichir.

Macbeth este o alta piesa de teatru pe care o poti vedea in aceasta stagiune, la Teatrul National. Din distributie fac parte Ion Caramitru, Valeria Seciu, Constantin Dinulescu sau Mircea Rusu.

Vizita batranei doamne, dupa Friedrich Durrenmatt, in regia artistului bulgar Alexander Morfov, va avea premiera la jumatatea lunii noiembrie. Din distributie fac parte Maia Morgenstern, Mircea Albulescu si Marius Manole.

Tot la TNB se afla in repetitii si spectacolele Omul cu martoaga si Baiatul din ultima banca.


"Pentru ca pot" la Teatrul Odeon


Teatrul Odeon din capitala deschide stagiunea cu cateva spectacole noi. In zilele de 1 si 2 octombrie la Sala Studio are loc premiera spectacolului Pentru ca pot, de Arthur Kopit, in regia lui Alexandru Mazgareanu. Din distributie fac parte Ionel Mihailescu, Elvira Deatcu, Mihai Smarandache.

In zilele de 29 si 30 octombrie are loc premiera spectacolului Gradinile Groazei, de Daniel Call. Regia este semnata de Mariana Camarasan, iar din distributie fac parte Antoaneta Zaharia, Ioana Flora, Marius Damian si Ioan Batinas.

Cand Isadora dansa, de Martin Sherman, poarta semnatura lui Razvan Mazilu. Din distributie fac parte Maia Morgenstern, Mihai Smarandache, Rodica Mandache.


"Mestesugul vietii" la Teatrul Bulandra


Teatrul Bulandra aduce in aceasta stagiune patru spectacole noi. Mestesugul vietii de Hanoch Levin, in regia lui Felix Alexa, ii are in distributie pe Razvan Vasilescu, Dana Dogaru, Dan Astilean.

Top Girls de Caryl Churchill, aduce pe scena actori precum Andreea Bibiri, Anca Sigartau, Manuela Ciucur, Rodica Lazar, Emilia Bebu, Aurora Paunescu, Ana Ciontea, Alina Berzunteanu.

Tot in aceasta stagiune are loc si premiera spectacolelor Prieteni si D'ale carnavaluluide Kobo Abe, regia Alexandru Tocilescu.


"Absolut" la Teatrul ACT


La Teatrul Act, in aceasta stagiune ai ocazia sa vezi trei spectacole noi: Absolut, dupa Ivan Turbinca, de Ion Creanga, cu Marel Iures, Prof, de Jean Pierre-Dopagne, cu Adrian Titieni si rabbit hole, de David Lindsay-Abaire, cu Emilia Dobrin.


"Visul unei nopti de vara" la Teatrul Mic


La Teatrul Mic are loc premiera spectacolul Visul unei nopti de vara, in regia lui Gelu Colceag. Din distributie fac parte Claudiu Istodor, Irina Radulescu, Ana Bart, Ilinca Manolache, Andreea Gramosteanu .

La Teatrul Foarte Mic, poti merge la premiera piesei Hamlet, un exercitiu, in regia Lilianei Pana. Din distributie fac parte Liliana Pana, Radu Ciobanasu, Raluca Petra, Robert Radoveneanu.


"Un cuplu ciudat" la Teatrul de Comedie


Teatrul de Comedie din Bucuresti te asteapta pe 26 octombrie cu un spectacol nou, Un cuplu ciudat, de Neil Simon, in regia lui Liviu Lucaci. Din distributie fac parte Alexandru Conovaru, Angel Popescu, Marius Drogeanu, Serban Georgevici.

Teatrul Metropolis a pregatit Love Stories, de Radu F. ALexandru, in regia lui Claudiu Goga. Din distributie fac parte Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Alexandru Pavel, Diana Cavallioti .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea