De prin lume adunate

#galerie de arta #expozitie #arta

Portret de Familie la DanaARTGallery

DanaARTGallery va invita la vernisajul expozitiei Portret de Familie al artistei Ilina Schileru. Proiectul de fotografie propus de Ilina Schileru se deschide catre public marti, 29 iunie 2010, ora 19:30, in spatiul expozitional al Galeriei Minus Unu, The ARk - Bursa Marfurilor. Expozitie realizata in colaborare cu CIAC si The Ark.

Misiunea galeriei DanaARTGallery este de a pune la dispozitie mijloacele prin care artistii sa se poata intalni cu cei care le apreciaza munca, cu cei care intr-un fel sau altul interactioneaza cu arta, cu cei care pur si simplu iubesc arta si au nevoie de ea. Acesta este motivul pentru care noi cream conexiuni prin arta.

Este o usa intredeschisa prin care se strecoara lumina. Incercam sa starnim interesul celor care viziteaza aceasta galerie de arta sa deschida larg aceasta usa, sa exploreze mai amanuntit si sa impartaseasca celorlalti aceasta experienta.

Ne bazam pe sustinerea celor care inteleg adevaratul sens al demersului nostru si anume acela de a gasi cat mai multe cai prin care sa ne apropiem de arta si sa ne bucuram de creatiile artististilor. Iar artistii sa aiba satisfactia ca munca lor este apreciata asa cum se cuvine.

Pornind de la ideea de referinte de familie, pastrate foarte bine, vizual, in intimitatea caminului propriu, in spatii special concepute pentru conservarea amintirilor, camera "cea buna", deseori numita si camera de oaspeti si folosita ca atare, in anu¬mite ocazii, am cercetat deschiderea oamenilor unei comunitati in a face publica intimitatea si sentimentul de apartenenta la istoria propriei familii.

Proiectul Portret de Familie este un proiect care se bazeaza pe fotografie, si traseaza un concept. Argumentul principal care sta la baza conceptului fotografic este dezvaluirea unei lumi care, spre deosebire de lumea moderna si puternic urbanizata, functioneaza inca pe ideea de identitate prin legaturi de familie. Ca punct de pornire in proiectul meu am folosit fotografia de familie inramata pe perete, una dintre formulele prin care oamenii isi pastreza amintirile.

Povestea fiecarei fotografii in parte poate fi imaginata de privitor; atunci cand am conceput proiectul l-am imaginat ca fiind purtatorul unei imagini aproape stranii pentru privitorul contemporan, care, privat de sustinerea povestii, la primul contact cu imaginea, va fi fortat sa isi imagineze singur scenariul si povestea celor fotografiati, indemnandu-l sa problematizeze o imagine fata de care se poate simti atras, pe care, poate, o recunoaste, sau care ii este complet straina, dar foarte curioasa. O imagine care vorbeste despre o alta lume, una paralela urbanului din noi.
Ilina Schileru

Ilina Schileru este absolventa Universitatii de Arte Bucuresti, Facultatea de Arte Plastice , cu lucrarea de Masterat Portret de Familie (2010). A absolvit sectia grafica si a avut expozitii personale in Bucuresti si in Onesti. Este un membru activ al DanaArtGallery, participand la expozitii organizate in parteneriate cu diverse institutii de arta.

Proiectele sale problematizeaza diversitatea si varietatea identitatii culturale, sondeaza medii de existenta, structuri sociale, si cerceteaza obiceiuri si cutume din aceste medii. Se exprima prin tehnici diverse de la grafica de sevalet, la fotografie, film si medii experimentale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea