De prin lume adunate

#evenimente #workshop #pop art #arta #andy worhol

Pop Art Workshop in Bucuresti

Pop Art Workshop este un atelier interactiv despre fenomenul pop art si influentele lui asupra artei, modei, stilului de viata si design-ului anilor '50 si '60. Workshopul va urmari prezentarea acestui moment special din istoria artei si il va lega de noul val de exprimare "pop" din arta si design-ul contemporan: neo-pop art.

Miscare revolutionara, pop art a redefinit criteriile artei si formele ei. Derivat din advertising, televiziune si ilustratia comerciala, pop art-ul a lasat o amprenta de stil inconfundabil asupra imaginilor fabricate in ultimii 60 de ani.

La acest workshop vei urmari evolutia ideilor care au stat la baza acestei schimbari radicale in arta prin lucrarile lui Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Richard Hamilton si influenta lor asupra culturii urbane actuale prin transformarea ideilor pop art  in street art, design vestimentar si publicitate in lucrarile lui Jeff Koons, Takashi Murakami si altii.

Mixul de arta va fi insotit de o parte practica a atelierului in care vei invata sa faci un portret in cel mai clasic stil pop: proiectarea modelului si pictarea portretului unui icon contemporan.

Workshopul va fi compus din doua parti. Prima parte va fi prezentarea fenomenului artistic pop art si a continuarii lui mai tarzii: neo pop art. Sustinerea acestei prezentari este insotita de material vizual si de datele necesare pentru introducerea in tema propusa. Alaturi de fenomenul artistic, se vor discuta influentele pop art in design si moda pana in zilele noastre, astfel aceasta parte teoretica a atelierului isi propune sa puna in contextul culturii urbane actuale influenta pop art.

A doua parte a workshopului va consta dintr-o activitate practica, pictura in culori acrilice pe mediu solid. Se va recompune metoda lui Andy Warhol de a crea celebrul "portret pop art", prin trasarea unei imagini de tip fotografie in pictura.

Durata atelierului este de trei ore, iar costul este 35 de lei. Workshopul va avea loc la Has Has - Coffee and Lounge, pe strada Popa Tatu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea