De prin lume adunate

#herastrau #evenimente #evenimente bucuresti #lacul herastrau #plimbare herastrau

Plimbari gratuite de Paste pe lacul Herastrau

De Paste, cei care doresc dupa masa de sarbatoare sa petreaca putin timp in aer liber, pot merge in Parcul Herastrau, acolo unde municipalitatea ofera plimbari gratuite cu vaporasul. Bucurestenii se vor putea bucura de plimbari gratuite cu vaporasul pe Lacul Herastrau, Paste, in zilele de 15 si 16 aprilie.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, pune la dispozitia bucurestenilor navele Bucur, Baneasa, Otopeni, Dambovita si Aurora.

Aceste ambarcatiuni au o capacitate totala de 430 de locuri si vor fi disponibile la Debarcaderul Central.

Cei care doresc sa fie mai activi pot inchiria barci cu rame la pretul de 5 lei/ora sau hidrobiciclete cu 2 locuri, respectiv 15 lei/ora pentru hidrobiciclete cu 4 locuri. Sunt disponibile 36 de hidrobiciclete si 50 de barci cu rame, iar numarul acestora se va suplimenta in saptamanile urmatoare.

Herastrau, cel mai mare parc al Bucurestiului

Parcul Herastrau sau Parcul National Carol al II-lea a fost construit in 1936 si este cel mai mare parc al Bucurestiului. Parcul a fost o atractie pentru bucurestenii instariti inca din secolul XVIII. Sotia lui Alexandru Ipsilanti, Doamna Ecaterina, avea obiceiul sa se plimbe cu barca pe lac, in sunetul muzicii turcesti. Ea a fost si cea care a construit pe malul lacului Herastrau un chiosc de vara.

Parcul este impartit in doua zone: una linistita, rezervata pentru odihna si cultura, unde se gasesc Palatul Elisabeta, un teatru de vara cu 2.800 de locuri, debarcadere si banci si o zona destinata sportului si distractiei, care cuprinde terenuri si baze sportive, restaurante, cafenele, un parc de distractii pentru copii si cluburi nautice.

Punctele de atractie deosebite din Parcul Herastrau sunt: zona Expoflora, unde se organizeaza anual expozitii florale, care face legatura intre Muzeul Satului si parc, Gradina Japoneza , Aleea Cariatidelor realizata de Constantin Baraschi si Statuia generalului de Gaulle, cu o inaltime de 4,7 metri si o greutate de cinci tone.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea