De prin lume adunate

#unde iesim #teatru #valentine's day

Piese de teatru romantice

Daca de Valentine’s Day ai chef de o seara speciala, linistita, noi iti propunem cateva piese de teatru care trateaza nemuritoarea tema a iubirii. Subiecte serioase, metafizice, care iti dau de gandit, sau dimpotriva, comice si care te vor face sa razi in hohote, sunt noile abordari ale iubirii teatrale. Tot ce ai de facut este sa alegi piesa potrivita, sa iti cumperi biletele si sa te bucuri de o seara speciala alaturi de persoana iubita.

 

Rencontres

 

Rencontres este o piesa despre dragostea fara cuvinte si este regizata si interpretata de Violeta Totir si Dragos Huluba, invataceii lui Dan Puric. Rencontres expune iubiri ridicole sau romantice surprinse in situatii comice sau in momente profund umane. In Rencontres barbatul si femeia se folosesc de maini, de priviri, de dans sau de muzica pentru a-si declara dragostea. Spectacolul este o insiruire de scenete, unele mai triste, altele mai romantice si provoaca visarea, iar cele mai multe sunt optimiste si starnesc rasul.

In toate aceste mici povestiri, barbatul si femeia sunt in cautarea permanenta a iubirii, a increderii in celalalt si a gasirii unui punct comun care sa ii aduca impreuna. Muzica bine aleasa completeaza spectacolul emotionant dar si comic, despre intalniri si iubiri intre un el si o ea. Piesa de teatru Rncontres se joaca la Sala Rapsodia, la compania de teatru a lui Dan Puric, Passe Partout.

 

Doi dintre noi

 

Spectacolul "Doi dintre NOI", prezentat in limbajul teatral universal promovat in Romania de trupa "Passe-Partout Dan Puric", prilejuieste desfasurarea unei sensibile demonstratii de miscare, sunet si imagine, in care gestul strict uman se imbina cu sensurile iubirii si cu istoria artelor si a muzicii pe un parcurs milenar, de la Vivaldi si Pieroo della Francesca pana la ritmurile cele mai noi.

Povestea este un "love story" clasic, senzual, expresiv desfasurat pe durata parcursa de cand s-a descoperit dragostea si pana azi. Povestea celor doi este delicata si emotionanta, plina de simboluri si intelesuri. Iubirea este cel mai frumos sentiment uman, iar cei doi actori, Ana Pepine si Paul Cimpoieru vor sa se asigure ca atunci cand vei pleca de la spectacol vei ramane cu un gust nostalgic.

 

Triumful dragostei

 

Triumful Dragostei este o comedie spumoasa, un travestit cu rasturnari de situatie, erotism, senzualitate si capcane pline de umor. Iar toate aceste lucruri sunt facute in numele iubirii. Actorii Teatrului Bulandra se misca intr-un spatiu non-spatiu, un fel de labirint de-un alb stralucitor ce se transforma rand pe rand in palat, gradina, salon sau dormitor, o ambianta sugestiva si fascinanta accentuata prin utilizarea minutioasa a luminilor si a sunetelor.

Spectacolul lui Alexandru Darie este unul complex si coral, un spectacol in care muzica, cantecul, zgomotele si miscarile scenice nu sunt rodul improvizatiei, ci rezultatul unui studiu atent in care fiecare parte are un rol in crearea armoniei finale a spectacolului. Piesa se joaca la Teatrul Bulandra iar in rolurile principale ii vei vedea pe Clara Voda, Rodica Lazar , Marian Ralea, Daniel Popa, Adrian Ciobanu, Vlad Zamfirescu si Manuela Ciucur.

 

Iubire confort 2

 

Spectacolul "Iubire confort 2" pune mai multe intrebari: ce gandeste o femeie din Romania de azi? Ce o preocupa, care ii sunt obsesiile, cum se raporteaza la barbat, la societate, la celelalte femei si la trecerea timpului? E femeia total dezinteresata in relatia ei cu barbatul? Isi permite? Ce vrea de la el? Poate un barbat sa apartina unei singure femei? Poate el rezista tentatiilor din jur?

Ce ascunde un barbat aparent puternic? Femeia il judeca si ii cere sa fie un Superman? Cum face el fata presiunii venite din partea femeii si a societatii competitive in care traim? E adulterul o forma de aparare si cautare a propriei identitati? Din distributia spectacolului fac parte Gabriel Fatu si Olimpia Olari.

 

Dragostea dureaza 3 ani

 

Dragostea dureaza trei ani este un spectacol post modern, recomandat spectactorilor dezinhibati si lipsiti de prejudecati, un spectacol neconventional, care anuleaza limita dintre actori si spectatori. De fapt nu e un spectacol, este viata fiecaruia. Autorii acesti spectacol isi doresc ca lumea sa rada pe seama divortului si a problemelor sentimentale, iar piesa reuseste din plin acest lucru.

Daca vrei o seara amuzanta, de care sa razi de relatiile sentimentale prin care la un moment dat in viata trecem cu totii, noi va recomandam aceasta piesa. La final te vei simti reconfortant, vesel si cu dorinta de a vedea daca dragostea ta chiar dureaza trei ani. Piesa se joaca la Laptaria lui Enache , iar din distributie fac parte Cristi Iacob, Adriana Trandafir, Gabriela Iacob si Adrian Anghel.

 

Cum iubeste cealalta jumatate

 

"Cum iubeste cealalta jumatate" este o poveste despre trei cupluri unite printr-un adulter si diferentiate prin statut. Cuplurile sunt reprezentative pentru clasa de mijloc. Ceea ce au in comun familiile Phillips, Foster si Featherstone este faptul ca nici unul din membrii lor nu este fericit. Fiona Foster si Bob Phillips au o aventura si cuplul Featherstone, un amarat de contabil si sotia lui, devine alibiul perfect.

In fapt, piesa dezbate problema raului, vorbind despre cum reusesc oamenii sa se raneasca unii pe altii in incercarea disperata de a-si ascunde propriile slabiciuni. Teatrul Mic da anii inapoi si reactualizeaza spectaculos un faimos succes de casa, "Pluralul englezesc". Vizionand "Cum iubeste cealalta jumatate" vei putea constata daca "a love affaire" este la fel in Romania ca in Anglia. Spectacolul se joaca la Teatrul Mic, iar din distributie fac parte Claudiu Istodor, Adriana Schiopu, Ovidiu Niculescu, Simona Mihaescu, Vitalie Bantas si Rodica Negrea .

 

Celalalt

 

Spectacolul Celalalt spune povestea unui cuplu, un cuplu uzat de viata cotidiana, in care partenerii si-au pierdut pasiunea, tandretea si interesul unuia pentru celalalt. Cei doi traiesc fara complicitati, rupti de prieteni si de familie. El are o idee: Daca ea l-ar insela cu un alt barbat? Cum ar fi daca el ar gasi, in intimitatea cea mai profunda a ei, urma lasata de celalalt?

Strategia functioneaza dar el e invadat de un sentiment insuportabil: gelozia care ii provoaca senzatii fizice intense si dureroase. Intr-o criza de gelozie unii simt nevoia sa ucida. Reactie, se pare, tipic masculina. Este cazul lui Othello. Ce se intampla insa o data ce razbunarea a fost pusa in practica si infidela pedepsita? Othello nu mai poate face nimic pentru a indrepta ireparabilul. Spectacolul se joaca la Teatrul Metropolis, iar din distributie fac parte Monica Davidescu, Cristi Iacob si Octavian Strunila.

 

Opposites attract

 

Opposites Attract este o radiografie a vietii de cuplu, un spectacol ludic, plin de sarcasm, ironie si umor negru, in ritmuri jazzie. Spectacolul incearca sa parodieze relatiile umane, pe o scena nuda, cu spoturi de lumina. Cele sase personaje ale spectacolului compun si descompun un puzzle al cliseelor din viata noastra,  rostind adevaruri usturatoare despre viata intima, infidelitate, minciuna sau absurd.

Opposites Attract prezinta 11 tablouri despre o lume a derizoriului, in care, cu umor dezarmant vorbim despre sex. Piesa o poti vedea la Teatrul Metropolis, iar actorii principali sunt Dorina chiriac, Vitalie Bantas, Aurelian Barbieru, Florina Gleznea, Florentina Tilea si Bogdan Nechifor.

 

Tectonica sentimentelor

 

Tectonica sentimentelor ne dezvaluie un joc al orgoliilor in care un barbat devine miza pentru care patru femei au hotarat sa lupte: speranta, dragostea pura, sansa pe care niciodata nu au avut-o, dovada ca isi pot depasi conditia. Povestea patrunde in viata intima a Parisului zilelor noastre, cel sofisticat, al bauturilor fine si al hainelor scumpe, dar si cel al strazii, al luptei dure pentru supravietuire.

Intr-un decor redus la esential, Tectonica sentimentelor ne arata ca intre alb si negru e loc si pentru rosu si ca a iubi nu este deloc usor.  Piesa poate fi vazuta la Teatrul National din Bucuresti , iar din distributie fac parte Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Tamara Cretulescu, Carmen Ionescu si Valentina Zaharia.

 

Ultima femeie a Senorului Juan

 

Spectacolul reuseste sa seduca prin subtilitatea cu care prezinta o tema atat de veche. Piesa adopta un limbaj simplu si abordeaza temele universale, cu care oricine se poate identifica. Juan incarnat de Florin Zamfirescu este un personaj extrem de credibil si ofertant pentru publicul romanesc. Timbrul vocii este doar una dintre trasaturile care-i confera acea savoare masculina, specifica cuceritorului trecut prin viata.

Ceea ce aduce un plus de savoare piesei este si muzica bine aleasa, care este o personificare a starilor si trairilor personajelor, personaje care completeaza foarte bine si care ne invita sa-l urmarim mai departe pe Don Juan si ultimele clipe ale vietii sale tumultoase. Ca o ironie a sortii, tocmai la finalul vietii ii este dat sa gaseasca adevarata iubire, "casa linistita" de care avea nevoie si dupa care tanjea inca din tinerete, liniste si normalitate, pe care nici casatoria impusa cu Elvira, si nici "iubirile" pasajere nu i le-au adus nicicand: "...fiecare casa construita seara, se darama a doua zi".

Descoperim, astfel, ca Don Juan nu este cuceritorul fara inima, ci el este care sufera, cu fiecare femeie pe care o atinge, la fiecare poveste care se sfarseste. Povestea lui Don Juan este povestea eterna a singuraticului, a celui in cautarea iubirii vesnice. Spectacolul poate fi urmarit la Teatrul Odeon, iar din distributie fac parte Florin zamfirescu, Irina Mazanitis, Mugur Arvunescu, Katia Pescariu.

Alte piese de teatru potrivite pentru o seara romantic in oras sunt si Don Quijote, de la Teatrul National, cu Dan Puric in rolul principal, Iubiri interzise, la TNB, cu Marius Manole in rolul principal, Sunt un orb, la Teatrul de Comedie, cu Horatiu Malaele, Romeo si Julieta, la Teatrul National de Opereta si Indragostitii, la Teatrul Masca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea