De prin lume adunate

#muzeul taranului roman #dulciuri #piata #artizanat

Piata Taraneasca la Muzeul Taranului Roman

In perioada 25 - 27 noiembrie Muzeul Taranului Roman revine cu o noua editie a targului cu produse traditionale romanesti, cu zeci de si mestesugari.



vine cu produse traditionale si mestesugaresti, producatori traditionali si mestesugari iscusiti. Ii veti gasi de vineri pana duminica, in curtea interioara a Muzeului National al taranului Roman, intre orele 10.00 si 18.00.


Produse traditionale din toate colturile tarii


Cosurile si vitrinele vor fi incarcate de bunatati atat de dulce cat si de post. La targ vei gasi branzeturi de toate neamurile de la Bran: telemea, branza de burduf, simpla, in coaja de brad, urda dulce sau sarata, cas afumat, casuri si cascavele specifice zonei Argesului, dar si vestita telemea din Marginime, branzeturi de capra si alte specialitati.

Tot aici vei gasi si pastrama simpla sau afumata, la sare sau cu baituri naturale pregatita in diferite gospodarii din Brasov, Arges sau Sibiu , preparate din carne de porc, oaie, gasca, capra, pui de la Botosani, Iasi, Arges, Galati si cozonaci deliciosi, din Moldova.


Produse de post, siropuri si sucuri natuale


Dintre produsele de post, aduce zacusti de toate felurile: de vinete, de ghebe si alte conservaraie de casa de sezon, gemuri si dulceturi bucovinene si maramuresene, pepene galben murat, asortate, conopida, mere si pere murate, de , merisoare, din diferite fructe de padure.

Tot aici vei gasi si siropuri si sucuri: siropuri naturale de muguri de brad , merisoare, din diferite fructe de padure. sucuri naturale de mere, miere, vin si palinca de Zalau, tuica, ceaiuri, alifii si tincturi de leac din Apuseni, legume de sezon din gospodarii taranesti.


Dulciuri pentru cei mici


Nici cei mici nu sunt uitati. Acestia vor gasi turta dulce, covrigi de Pitesti si de Buzau, ciocolata de casa, grilas, fondante si halvita de la Arad, dulciuri unguresti, kurtos kalacs, prajituri de casa din Muntenia, Maramures si Bucovina.

La targ vei putea gusta si din preparate la gratar, vin fiert, mici, tochitura, mamaliguta calda, sarmalute si alte bunatati de post, pregatite sub ochii tai de gospodinele de la Hanul Hangitei, bulz ciobanesc si pastrama la ceaun de la nea Ardelean.


Produse artizanale autentice


Nu vor lipsi nici mestesugarii care impletesc si olaresc cu maiestrie lucruri de trebuinta caselor de gospodari, care vor veni cu obiecte de ceramica, produse artizanale din lemn pentru bucatarii de gospodine stasnice, oale de sarmale de ceramica, caciuli, fulare si alte impletituri pentru sezonul rece, caciuli de blana din Moldova si alte obiecte mesterite cu drag si pricepere.

La targ vei gasi si cadouri interesante pentru persoanele dragi.

La Piata Taraneasca totul se ia pe degustate. Targul este deschis intre 25 si 27 noiembrie, intre orele 10.00 - 18.00. Intrarea la targ este libera.

Muzeul Taranului Roman se afla pe Soseaua Kiseleff, la numarul 3. Accesul la targ se face prin strada monetariei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea