De prin lume adunate

#Photo Romania Festival 2013 # Photo Romania Festival #arta fotografica #photo romania festival editia 3 #expozitii foto

Photo Romania Festival a ajuns la editia a III-a

  • 17 - 26 mai, Cluj-Napoca, 10 zile dedicate artei fotografice. Program oficial: //www.photoromaniafestival.ro/program/
  • Expozitii foto, Academie de workshop-uri, invitati si evenimente in premiera in Romania
  • Inaugurarea primului Muzeu de Arta Fotografica din Romania
  • Concerte si redeschiderea Gradinii Boema

Photo Romania Festival, cel mai mare eveniment deprofil din Europa de Est, da startul celei de-a treia editii. Pentru zece zile, incepand de vineri, 17 mai, iubitorii de arta fotografica sunt invitati la o incursiune in lumea fotografiei: de la cele mai premiate imagini ale momentului, pana la evenimente inedite, workshop-uri profesioniste si concerte care sa marcheze expozitiile recunoscute la nivel national si international. Odata cu aceasta editie a festivalului va fi redeschisa si una din cele mai iubite terase din Cluj, Gradina Boema.

Photo Romania Festival aduce la Cluj fotografi romani renumiti alaturi de fotografi straini castigatori ai unor competitii prestigioase precum World Press Photo sau Picture of the Year International.

Festivalul inaugureaza primul Muzeu de Arta Fotografica din Romania. Acesta va fi amenajat in cadrul Galeriei Hangar, iar evenimentul de deschidere va avea loc sambata, 18 mai, de la ora 18.00.


10 zile de expozitii foto

Photo Romania Festival (17-26 mai 2013) va cuprinde zeci de expozitii pe cat de inedite, pe atat de artistice si impresionante, cu invitati de renume national si international, fotografi sportivi, fotojurnalisti, fotografi de fashion si advertising.

Unul dintre principalele evenimente ale acestei editii vizeaza o mega-expozitie, etalata la Centrul Nobel si care poarta semnatura celui mai premiat fotojurnalist norvegian, Espen Rasmussen. Lucrarile incluse in aceasta expozitie schiteaza portretul refugiatilor de pe plan mondial. Expozitia reprezinta o premiera atat prin impresionantele lucrari care o compun cat si prin dimensiunile acestora: 80 de fotografii uriase vor completa cea mai mare expozitie fotografica prezenta pana acum in Cluj-Napoca. Vernisajul va avea loc duminica, 19 mai, de la ora 18.00, in prezenta fotografului Espen Rasmussen, la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca.

Romania in culori, unul din cele mai apreciate proiecte foto la nivel national si cu o expunere fara precedent pe Internet, va fi lansat oficial printr-o expozitie surprinzatoare la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca. Vernisajul expozitiei va fi marcat de un concert supriza, miercuri, 22 mai, de la ora 18.00.

Doua expozitii inedite vor fi vernisate de elvetianul Sebastian Magnani si de lituanianul Tadao Cern. Prima, Underdogs prezinta mai multe portrete de caini care iau infatisare umana. Cea de-a doua, Blow Job cuprinde o colectie de portrete atipice: modelele au fost fotografiate cu fetele deformate de un jet puternic de aer. Ambele proiecte au devenit virale pe Internet si au circulat in intreaga lume. in Romania, tablourile ajung insa pentru prima data, insotite de autorii lor, in cadrul Photo Romania Festival.


Invitati VIP la Academia Photo Romania Festival

Lista de invitati Photo Romania Festival creste de la o editie la alta. La fel si sonoritatea numelor acestora.

Festivalul gazduieste o Academie de Workshop-uri, sustinute de profesionisti in domeniu: Giuseppe Parisi, Simion Buia, Radu Salcudean, Horatiu Curutiu si multi altii.

Radu Sigheti, seful departamentului foto al Reuters Romania, este invitatul roman special al festivalului. Cei prezenti la festival vor avea ocazia de a afla si povestea lui Thomas Campean, un tanar fotograf care a renuntat la Cluj pentru a fotografia in Londra, ajungand intr-un timp foarte scurt sa publice ilustrate in publicatii prestigioase din Regat precum The Guardian, ori sa fotografieze Arsenal pe Emirates Stadium.

Adrenalina va atinge cote maxime in cadrul expozitiei si a workshopului dedicate planespotting-ului (fotografie de avioane). Bogdan Pop, cel mai bun fotograf de avioane din tara, care a fost invitat recent in Dubai pentru a fotografia un eveniment acrobatic, va vorbi despre experientele sale de la sol, dar si din aer, iar impreuna cu el, doritorii vor putea lua parte la o "sedinta foto" pe Aeroportul International Cluj-Napoca.

Sportul isi face si el loc in programul festivalului. Fotograful Gazetei Sporturilor, Raed Krishan, va expune la Cluj Arena fotografii surprinse la Olimpiada de la Londra. Evenimentul, care va avea loc sambata, 25 mai, va fi colorat de prezenta sportivei Alina Dumitru, clujeanca premiata cu argint in cadrul competitiei amintite.

Fiecare final de zi din cadrul festivalului va fi marcata de un concert. Petrecerile vor avea loc la Gradina Boema si vor concerta Omul cu sobolani, Byron, Vita de Vie, Magda Puskas si multi altii. Pretul unui bilet de intrare la concert este de 20 de lei si reprezinta o forma de sustinere pentru Photo Romania Festival si Gradina Boema.

Mai multe detalii despre programul festivalului si descrierea evenimentelor pe care le include gasiti pe www.photoromaniafestival.ro sau www.facebook.com/PhotoRomaniaFestival

Proiect finantat de Administratia Fondului Cultural National si cofinantat prin programul Tineret in Actiune si sprijinit de PMA Invest, vin-de-vie.ro, Sony, iSDC, Autoworld, Grolsch, Pepsi, Iulius Mall, Inspire, Alex&George, Samyang, Quantuum, Fspot, Antoma, Segafredo.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea