De prin lume adunate

#unde iesim #paste #biserica #manastire

Periplu pascal la manastirile din jurul Bucurestiului

De sarbatorile pascale incearca sa ai parte de cateva clipe de liniste. Noi iti recomandam sa petreci o zi la una dintre vechile manstiri de maici si calugari din jurul Bucurestiului. In Ilfov, Prahova sau Giurgiu vei gasi lacase de cult importante, care adapostesc icoane facatoare de minuni si izvoare tamaduitoare. 

 

Manastiri in Ilfov

 

In judetul Ilfov exista cateva manastiri la care locuitorii din capitala pot ajunge foarte repede, atat cu trasport personal, cat si cu trasportul public. Cernica, Pasarea, Caldarusani, Snagov, Samurcasesti, Tiganesti, Schitul Sfintii Arhangeli Mihail si Gavril si Manastirea Sfantul Nicolae Balamuci sunt manastirile unde credinciosii din Bucuresti se pot retrage pentru cateva clipe de liniste si implinire sufleteasca.

In acest fel vei putea sa evadezi din aglomeratia orasului si sa te bucuri de moment de ralaxare alaturi de familie si prieteni dragi. Mai multe despre aceste manastiri gasesti aici.

Manastiri in Prahova, Giurgiu si Ialomita

 

In afara de manastirile din Ilfov, in jurul Bucurestiului mai exista cateva manastiri la care poti ajunge foarte repede, in mai putin de o ora. Prahova, Giurgiu si Ialomita sunt alte judete invecinate cu Bucurestiul unde se gasesc lacase de cult unde poti gasi linistea sit e poti bucura de slujbe religioase deosebite.

 

Manastirea Ghighiu

 

Manastirea Ghighiu se afla in apropiere de Ploiesti si este una dintre cele mai cunoscute manastiri din Prahova. Credinciosii vin la manastirea Ghighiu pentru icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, adusa din Siria, denumita si Fecioara Neagra si pentru izvorul tamaduitor. De la manastire se poate lua si aghiasma si se poate arunca un banut in bazinul de apa pentru indeplinirea dorintelor.

Nu in ultimul rand, manastirea este un loc linistit, curat, cu multa veredeata si flori, un loc perfect pentru reculegere si rugaciune. In incinta manastirii pot fi admirate si numeroase obiecte de arta bisericeasca si religioasa. Se spune ca in curtea manastirii exista un izvor tamaduitor, care a tasnit chair pe locul in care a pasit Maica Domnului. Credinciosii vin insa la manastirea Ghighiu pentru icoana facatoare de minuni. Adusa din indepartata Sirie, icoana este zugravita pe lemn de santal.

Manastirea Pissiota

 

Manastirea Pissiota este situata in Comuna Poenarii Burchi, in judetul Prahova, la 40 de kilometri de Bucuresti. Manastirea Pissiota este locuita de o obste de maici si are hramul Nasterea Maicii Domnului. Manastirea Pissiota a fost ctitorita intre anii 1923-1929, de catre Nicolae Pissiota si sotia sa Zoe. Manastirea Pissiota este o capodopera arhitecturala, cu picturi realizate de Costin Petrescu, cel care a pictat si fresca de la Ateneul Roman, mobilierul este realizat de Gheorghe Dima, cel care a realizat statuia lui Mihai Eminescu din fata Ateneului, pardoseala este adusa din Carrara, iar iconostasul este sculptat din lemn de trandafir si cires din Grecia.

Manastirea Pissiota adaposteste si cateva comori: icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul, racla cu moastele Sfintilor Sfintilor Dimitrie Izvoratorul de mir, Teodor Stratilat, Trifon si Ioachim de Vatoped si un muzeu subteran, unde se gaseste o icoana pictata de Nicolae Grigorescu.

Manastirea Comana

 

Manastirea Comana se afla in Giurgiu, in comuna cu acelasi nume si a fost ctitorita de Vlad Tepes in 1461, ca o manastire cetate. In acele vremuri, manastirea era amplasata pe o insula, in mijlocul mlastinilor. Credinciosii vin la Manastirea comana pentru a se inchina la icoana Sfantului Ierarh Nicolae, patronul manastirii si la icoana facatoare de minuni, veche de 300 de ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea