De prin lume adunate

#patinoar #bucuresti #cismigiu #herastrau #kiseleff #titan #gheata #patine #craciun #sarbatori #iarna #targuri de craciun

Patinoare in Bucuresti

Perioada sarbatorilor de iarna bate la usa si cei mai multi dintre noi ne pregatim pentru vizita lui Mos Craciun. Una dintre atractiile anotimpului rece este si petrecerea timpului liber pe patinoar, in mijlocul distractiei si a muzicii bune. In ultima vreme Bucurestiul se poate lauda cu peste zece patinoare atat outdoor, cat si indoor. Patinoarele reprezinta adevarate focare de distractie, in jurul lor fiind amenaje targuri de Craciun si casute din lemn de unde te poti delecta cu vin fiert, ciocolata calda sau turta dulce.

Patinoare in aer liber

Patinoarul din Cismigiu

Patinoarul din parcul Cismigiu este cel mai mare pationoar amenajat in aer liber din Romania si chiar din . Are o suprafata totala de 3000 de metri patrati. Capacitatea lui este de peste 1000 de persoane, astfel ca te poti plimba linistit, fara teama de a fi imbrancit pe gheata. Acest patinoar are marele avantaj ca se afla in centrul capitalei, iar in aceasta perioada este in desfasurare si un targ dedicat sarbatorilor de iarna, Cred in Mos Craciun.

Aleile Parcului Cismigiu sunt animate de personaje de basm intr-un decor conceput de scenograful Dragos Buhagiar, pentru a reda cat mai bine spiritul sarbatorilor de iarna. Primul pas catre o lume de poveste este chiar intrarea in parc, unde Bradul de Craciun va ura bun venit celor mici si celor mari si ii va indruma catre Sania Mosului, Ieslea Nasterii Domnului si Casa lui Mos Craciun, un loc special in care copiii vor simti atmosfera de iarna.

Astfel, intre o vizita pe la casutele din lemn special amenajete cu turta dulce si vin fiert, vizitatorii targului de Craciun se pot distra pe cel mai mare patinoar din capitala. Patinoarul din Cismigiu este deschis zilnic de luni pana duminica, in intervalul orar 09:00 – 21:00, iar in zilele de vineri si sambata pana la orele 24:00. Tarifele sunt de 10 lei de luni pana joi si 15 lei de vineri pana duminica. De asemenea, in timpul saptamanii, in intervalul 09:00 – 11:00 accesul este gratuit. Tariful pentru inchirierea patinelor este de 10 lei. Patinoarul ofera si posibilitatea efectuarii de abonamente pentru un sezon intreg si este deschis pana in luna februarie 2010.

Ice Park din Piata Unirii

Patinoarul din Piata Unirii din capitala este un alt punct de atractie pentru impatimitii mersului pe gheata cu . Ca si patinoarul din parcul Cismigiu, si cel de la Unirea se bucura de o pozitie buna, la kilometrul zero al capitalei. Acest patinoar are insa o suprafata mai mica decat cel din Cismigiu si este destul de aglomerat, in special seara si in weekend. In jurul patinoarului, Mos Craciun si-a instalat cartierul general, cu o zona de bar - catering, zona comerciala din casute de lemn, muzica si luminite colorate animatie si evenimente speciale .

La Ice Park Unirii tariful general de acces este de 10 lei pe serie, exceptie facand zilele de sambata si duminica cat si seriile din ziua de vineri de dupa ora 16, atunci cand tariful este de 15 lei. Tariful pentru inchirierea patinelor este de 10 lei. Patinoarul ofera si initire in patinaj, la pretul de 10 lei. Tot la Ice Park se organizeaza in fiecare weekend evenimente speciale, jocuri si concursuri. In luna decembrie vor avea loc peste 20 de concerte in fiecare weekend si in ziele de sarbatoare pe scena de langa patinoar.

Patinoarul Moghioros

Patinoarul de la Piata Moghioros, Drumul Taberei, este cel mai aglomerat patinoar din capitala. Are o capacitate de peste 1000 de locuri si peste 1200 de patine disponibile care fac din acest patinoar un punct fierbinte al orasului in anotimpul rece. Patinoarul se deschide la inceputul lunii noiembrie si ramane deschis pana in luna martie.

La acest patinoar au loc saptamanal concerte cu muzica live si concursuri, iar DJ-ii vor anima atmosfera cu muzica buna si antrenanta. Luminile de sarbatoare si reflectoarele care lumineaza cerul noptii, fac ca acest patinoar sa fie o destinatie urbana de neevitat in anotimpul rece.

Patinoarul este deschis de zilnic, intre orele 12:00 – 23:00, de luni pana joi, si 12:00 – 02:00 in zilele de weekend. Tariful este de 10 lei in timpul saptamanii, iar in weekend de 15 lei. Pentru a inchiria patine mai trebuie sa scoti din buzunar alti 10 lei.

Patinoarul din Parcul Kiseleff

Parcul Kiseleff din Bucuresti a imbracat hainde de sarbatoare si isi asteapta vizitatorii cu multe surprize. Targurile de cadouri, antichitati si produse culinare, precum si concertele de muzica pentru toate gusturile sunt doar cateva dintre atractiile pregatite in Capitala Bucuriei. Aici ai ocazia sa vizitezi Targul de Cadouri, Targul de Antichitati si Targul de Alimentatie. Targul de Cadouri a fost pregatit special chiar de Mos Craciun.

In ton cu atmosfera de sarbatoare, in Capitala Bucuriei este amenajat si un patinoar. Incepand cu data de 11 decembrie, vei descoperi magia ghetii la picioarele tale. DJ-ul rezident in Capitala Bucuriei se va ocupa de ritmul pe care vei face miscare.

Patinoarul special amenajat este accesibil tuturor vizitatorilor, oferind si patine de inchiriat. Si pentru ca in preajma Craciunului toate povestile cu mosi, elfi si reni prind viata, cele mai cunoscute personaje vor aduce atmosfera de basm printre copii. Patinoarul este deschis zilnic in intervalul orar 10:30 - 22:00, de luni pana joi, iar in weekend intre orele 09:30 – 23:00. Accesul pe patinoar este de 10 lei, iar inchirierea de patine to de 10 lei. De vineri pana duminica, intre orele 11:30 – 13:30 se organizeaza cursuri de patinaj pentru incepatori cu instructor. Inscrierile la cursurile de patinaj se fac la casa de patine.

Patinoarul din parcul Herastrau

Pe harta locurilor de distractie pe gheata din Bucuresti nu lipseste parcul Herastrau. Cu toate ca va da startul distractie un pic mai tarziu, pe 18 decembrie, patinoarul isi asteapta vizitatorii mari si mici.

Pentru cei mici, in parc vor fi adusi doi reni si o trasura, care ii va plimaba pe doritori pe aleile parcului. In zona Pietei Charles de Gaulle vor fi montate si noi locuri de joaca. Patinoarul va fi deschis in fiecare zi de la ora 10:00, iar tarifele sunt de 10 lei pentru accesul pe patinoar si de 15 pentru inchirierea de patine.

Patinoarul din Parcul Tineretului

Si in parcul Tineretului, iubitorii de patinaj au ocazia sa isi incerce abilitatile pe patinoarul artificial. Cu o suprafata de 1800 metri patrati si o lungime de 200 de metri, patonoarul promite multa distractie si muzica buna. Situat in spatele Palatului Copiilor, patinoarul isi asteapta vizitatorii cu vin fiert si turta dulce, dar si cu un .

Pe langa patinoar, in parcul Tineretului va mai fi amenajata si o partie de ski si una de sanius. Patinoarul este deschis zilnic, intre orele 09:00 – 21:00, iar in weekend programul se prelungeste pana la miezul noptii. Accesul pe patinoar este gratuit intre orele 09:00 – 11:00. De luni pana joi intre orele 12:00 – 21:00 tariful este de 10 lei, iar vinerea si sambata de 15 lei. Pentru o pereche de patine inchiriate, tariful este de 10 lei.

Patinoarul Titan

In cartierul Titan, langa Biserica de lemn din parcul Al. I. Cuza (fostul IOR) este amenajat de cativa ani, in perioada sarbatorilor de iarna, inca un patinoar artificial. Aici au loc numeroase evenimente, concursuri cu premii , concerte si multe alte surprize. Patinoarul este deschis zilnic, intre orele 12:00 – 21:00, iar tariful este de 10 lei de luni pana joi si de 15 lei in weekend. Elevii si studentii beneficiaza de reduceri pe baza carnetului de elev. Tariful pentru inchirierea patinelor este de 10 lei.

Patinoarul Floreasca

Patinoarul Floreasca este amplasat in parcul Floreasca din Capitala si este noul loc de distractie al bucurestenilor. Are o suprafata totala de 2.300 mp si dotari speciale. Dupa mai multi ani in care a lipsit din peisajul distractiei din capitala, Patinoarul Floreasca revine in circuitul bucurestean.

Atmosfera de distractie este asigurata de muzica de calitate, iar in timpul noptii, Patinoarul Floreasca este iluminat cu ajutorul unor reflectoare speciale. Daca ti se face foame sau sete, patinoarul este aprovizionat cu vin fiert, ciocolata calda si pizza buna. Intrarea costa 10 de lei de persoana, iar inchirierea patinelor costa 10 lei. Patinoarul este deschis zilnic, de la ora 10:00 pana la orele 24:00.

Alte patinoare in aer liber sunt amenajate in parcurile Bazilescu si Plumbuita. Cel din parcul Bazilescu este deschis de luni pana duminica, intre orele 10:00 – 21:00, iar accesul este de 10 lei. Pentru inchirierea patinelor vei scoate din portofel tot 10 lei. Patinoarul Plumbuita se afla in cartierul Colentina, la intersectia cu Doamna Ghica. Este deschis de luni pana duminica, intre orele 10:00 – 23:00. Tariful de intrare este de 10 lei in timpul saptamanii si de 15 lei in weekend. Pentru inchirierea patinelor pretul este de 10 lei.

Patinoare indoor

Daca esti adeptul patinajului la caldurica, unde nu iti vor ingheta nasul si picioarele, trebuie sa stii ca si in bucuresti exista cateva astfel de patinoare, amenajete in special in mall-uri.

Cotroceni on Ice

Cotroceni on Ice din AFI Palace Cotroceni este destinatia ideala pentru distractie a tinerilor, familiilor si a copiilor, pasionati de patinaj. Celor interesati sa isi imbunatateasca abilitatile de patinaj, Cotroceni on Ice le pune la dispozitie lectii de patinaj de initiere, iar pentru cei care doresc sa practice patinajul de performanta se vor organiza cursuri permanente sub indrumarea unui profesor din cadrul Federatiei de Patinaj. De asemenea, pasionatii de sporturi pe gheata vor putea practica curling si hockey.

Patinoarul este deschis de luni pana duminica, intre orele 10:00 – 24:00. Pentru copii tariful este intre 8-12 lei, in functie de intervalul orar, iar pentru adulti intre 12 si 18 lei. Inchirierea patinelor costa 10 lei, iar ascutirea lor tot 10 lei.

Patinoarul Baneasa Christmas Shopping City

Patinoarul se afla in laterala din stanga a intrarii in mall-ul Baneasa Shopping City si este deschis de luni pana duminica, intr orele 11:00 – 22:00. Accesul este de 10 lei, iar inchirirea de patine tot 10 lei.

Patinoarul The Champs

Patinoarul The Champs este deschis din 31 octombrie 2008 in centrul comercial Liberty Center. Este situat la al doilea etaj, in centrul zonei de cafenele si este primul patinoar permanent din Romania. Aici au loc zilnic concerte, promotii, concursuri si show-uri.

La The Champs biletul costa 11 lei de luni pana joi si 14 lei de vineri pana duminica pe tura de 45 minute de patinaj cu patinele incluse. La the Champs au loc si cursuri de patinaj, pentru cei care vor sa invete acest sport.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea