De prin lume adunate

#evenimente #ora pamantului #earth hour

Ora Pamantului pe 27 martie

Sambata, 27 martie, de la ora 20.30, timp de o ora, milioane de oameni de pe toate continentele vor stinge lumina pentru a arata lumii cum se pot rezolva problema incalzirii globale. Simbolul de anul acesta al acestui eveniment este ursul panda Mei Lan. Ursuletul va da startul Orei Pamantului in orasul sau natal, Chengdu, primul oras din china care s-a alaturat acestei campanii in 2010.

Evenimentul Ora Pamantului a ajuns la cea de-a patra editie si pana acum s-au alaturat acestei campanii de constientizare a pericolelor schimbarilor climatice peste 110 de tari din toata lumea.

In Romania, peste 27 de orase vor marca acest eveniment. Ora Pamantului va fi marcata si in Moldova, la Iasi, Bacau, Vaslui si Botosani, unde primaria va stinge luminile mai multor cladiri din oras si va organiza si un spectacol in Piata Revolutiei. Alte orase din tara, unde timp de o ora se vor stinge luminile, sunt Constanta, Tulcea, Baia Mare, Satu Mare, Aiud, Ramnicu Valcea, Baile Govora, Baile Olanesti , Calimanesti, Horezu, Giurgiu, Ploiesti sau Timisoara.

Si Bucurestiul va stinge luminile timp de o ora pe 27 martie. Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Opera Romana, Teatrul National Bucuresti si Muzeul National de Arta sunt cateva dintre institutiile care se vor cufunda in intuneric. In 2010, cladiri precum Turnul Eiffel  din Paris, Opera din Sydney, podul Golden Gate din San Francisco sau empire state building din New York vor stinge lumina pentru o ora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea