De prin lume adunate

#teatru #constantin tanase #turneu

"Ole, Tanase!", succes "spaniol" pentru romanii de departe

Turneul efectuat in Spania de trupa Teatrului de Revista “ Constantin Tanase ” cu spectacolul “Ole, Tanase!” (regia Bitu Falticineanu) s-a desfasurat in cadrul Programului “Romani pentru Romani” initiat de Primaria Municipiului Bucuresti.

Artistii au jucat cu mare succes pentru comunitatile de romani din Valencia si Castellon. Precedentul fusese creat in primavara, odata cu triumful de la Madrid, Torino si Roma. In capitala Italiei, sala de spectacole s-a umplut pana la refuz, iar peste 500 de spectactori au ramas pe-afara.

In Spania au fost prezenti regizorul Bitu Falticineau, scriitorul Aurel Storin, secretar literar si membrii Ansamblului de Balet condus de coregraful Cornel Popovici, alaturi de Alexandru Arsinel, si Vasile Muraru, Cristina Stamate, Adriana Trandafir, Marcela Lazarescu, Cristian Simion, Nae Alexandru, interpretii Adrian Enache si Mirela Boureanu sau Grupul Excentric Duo Lascu.

Consulul de Castellon, Liviu Valerian Popa si preotul paroh din Valencia Dumitru Daniel Toadere, cel care de sapte ani slujeste in Parohia ce poarta hramul “Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril” au fost gazde desavarsite pentru artistii romani care au facut ca cele doua sali (Centrul Cultural “La Marina” – Castellon si Centrul Municipal pentru Tineret “Algires” - Valencia) sa devina neincapatoare pentru romanii dornici sa-i vada, sa-i asculte si sa-i aplaude.

Turneul spaniol poate fi considerat un alt succes de casa al Teatrulul de Revista “Constantin Tanase”, pentru ca in cele doua orase se afla cele mai importante comunitati romanesti. Aflat pe scena in ropotele de aplauze, directorul teatrului si marele actor Alexandru Arsinel a tinut sa multumeasca in mod special romanilor care, aflati departe de tara, de familie si de prieteni contribuie din plin la “bugetul” tarii si care nu-i uita niciodata pe artistii romani.

Excursia de la Barcelona sau vizita la celebrul Acvariu din Valencia nu vor fi uitate prea curand de artistii Teatrului Tanase. “Show-ul cu delfinii a fost unul de exceptie si este ca valoare si spectaculozitate cu mult peste cele pe care le-am vazut la Miami sau la Durban, in Africa de Sud” – a spus Alexandru Arsinel. Luna trecuta acesta a efectuat impreuna cu Stela Popescu , Tamara Buciucieanu-Botez, si Eugen Cristea un turneu in Africa de Sud cu longeviva piesa “Caviar, votca si bye-bye”.

“Marea absenta” a turneului spaniol a fost actrita Stela Popescu care a lipsit motivat. Dupa ce a filmat cateva episoade pentru telenovela “Regina”, ea a plecat in SUA intr-un turneu cu .

Premiera spectacolului „Idolii femeilor” care a marcat debutul noii stagiuni a Teatrului de Revista „Constantin Tanase” (str. Lipscani 53) a fost si este programata pana acum in fiecare week-end cu sali arhipline. Protagonisti sunt Nae Lazarescu si Vasile Muraru, Cristina Stamate, Adriana Trandafir, George Enache, Miruna Birau si Romica Sarbu, alaturi de multi alti tineri artisti - Cristian Simion, Nae Alexandru, Basarab, Ortansa Stanescu, Raluca Guslicov, Diana Radu, Ana Maria Donosa, Paul Talasman. Trupa de Balet starneste ropote de aplauze la fiecare aparitie a „costumelor”, iar montarea impresionanta (decoruri, recuzita) concureaza si rivalizeaza cu orice teatru de revista din lume. Regia artistica este semnata de Bitu Falticineanu, textele apartin lui Nae Lazarescu, Sorin Petrescu si Geo Tipsie, orchestratia compozitorului Dan Dimitriu, iar scenografia poarta semnatura arhitectei Theodora Dinulescu.             

La proiectele, premierele (spectacolul “Idolii Femeilor” este succesul de casa al acestei stagiuni), spectacolele stagiunii 2008 – 2009 (Bufonii Regelui, Omul care a vazut moartea, Pofta buna la Tanase, Dai un ban, dar face, OK, Melody, Mama Boema, Nevestele Vesele, Razbunarea Panterei Roz) si turneele (artistii vor mai efectua un turneu la Chisinau si vor juca pe 20 si 21 noiembrie doua spectacole pe scena Operei Nationale Timisoara), se adauga evenimente muzicale (Festivalul National de Interpretare “ Aurelian Andreescu ” – 5,6,7 decembrie) si cultural-artistice (Festivalul “Mihai Maximilian”), toate organizate sub culorile Teatrului de Revista “Constantin Tanase”.

In plus, una dintre cele mai asteptate premiere ale stagiunii 2008-2009 va fi spectacolul “Aplauze, Aplauze” dedicat celor 30 de cariera a cuplului Stela Popescu – Alexandru Arsinel, eveniment care va marca redeschiderea Salii aflata inca in curs de renovare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea