De prin lume adunate

# oktoberfest #romani #festival #munchen

Oktoberfest atrage tot mai multi romani!

Oktoberfest, renumitul festival al berii atrage tot mai multi romani. Pentru editia din 2018, cererea pentru zboruri cautate de romani spre Munchen pentru perioada in care are loc festivalul a crescut cu 33% fata de anul trecut.

 

Comparativ cu anul 2017, mai multi romani au cautat zboruri spre regiunea bavareza pentru perioada in care se desfasoara editia din acest an a celebrului festival al berii. Conform datelor furnizate de momondo.ro, cererile de zbor au crescut cu 33% pentru perioada 22 septembrie - 7 octombrie 2018 fata de perioada corespunzatoare editiei din anul precedent a festivalului.

Totodata, exista romani care au luat in calcul in acest an o calatorie cu doua saptamani inainte de eveniment. Asa cum o arata analiza momondo, pentru prima jumatate a lunii septembrie s-au inregistrat cu 7,8% mai multe cautari de zbor decat pentru perioada festivalului. Cu toate acestea, pentru intervalul de doua saptamani in care se desfasoara festivalul specialistii au observat ca interesul calatorilor romani de a zbura catre Munchen este cu 60% mai mare decat pentru perioada post-eveniment, 8 - 23 octombrie.

"Multi romani, probabil, au luat in calcul sa ajunga cu cateva zile in avans la Munchen si, astfel, sa poata vizita mai intai orasul ca, ulterior, sa ramana la evenimentul de deschidere a festivalului. Desi am fi tentati sa credem ca putem face economii calatorind inainte de festival, datele noastre cu privire la costul biletelor de avion din Romania spre Munchen arata opusul. Zborurile sunt mai ieftine, in medie, cu 12% acum, in perioada festivalului, decat la inceput de septembrie", a declarat Mircea Giurca, reprezentantul momondo in Romania.

Cand vine vorba de cazare, costurile pentru o camera la un hotel in Munchen pe durata festivalului sunt semnificativ mai ridicate. Calatorii sunt nevoiti sa ia in calcul un buget mediu de 239 de euro pentru o noapte intr-o camera dubla la hoteluri de 3-4 stele in perioada 22 septembrie - 7 octombrie.

Dupa festival, insa, in perioada 8-23 octombrie, costurile de calatorie sunt mult mai mici. Un zbor dus-intors costa, in medie, 133,5 euro si o camera dubla la un hotel de 3-4 stele ajunge la aproximativ 147 de euro pentru o noapte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea