De prin lume adunate

#masa Revelion #obiceiuri

Obiceiuri pentru masa de Revelion. Ce se mananca si ce nu se mananca in noptea dintre ani

 

Noaptea dintre ani este una speciala pentru toata lumea si pentru care ne pregatim cu mult timp inainte. Asta si datorita preparatelor culinare specifice care se servesc in fiecare colt al lumii. Pe langa tinuta, machiaj, masa de Revelion este extrem de importanta si exista multe obiceiuri si superstitii legate de mancare in aceasta noapte deosebita.

In fiecare colt al lumii exista preparate specifice mesei de Anul Nou.

Ce sa consumi in noaptea de Revelion

Peste. Se spune ca asa cum pestele inoata prin apa, asa vei inota si tu prin toate necazurile din anul urmator, fara sa te afecteze. Unii zic ca pestele trebuie sa fie primul aliment pe care sa il consumi in Noul An.

Carne de gasca. Te va ajuta sa plutești peste probleme si sa inaintezi spre obiectivele tale, asa cum face gasca.

Struguri. Se spune ca este bine sa mananci cate 12 boabe de strugure, iar inainte de a o manca pe ultima, pune-ti o dorinta care tine de bani. Strugurii si stafidele simbolizeaza abundenta financiara.

Sampanie. Pentru a avea parte de belsug, este bine ca la 12 noaptea sa bei sampanie. Poate fi si vin spumant. Important e sa bei paharul pana la fund si toate dorintele pentru noul an se vor indeplini.

Ce nu se mananca de Revelion

In Noaptea de Revelion nu se mananca pui fiindca iti alungi norocul. Aceasta pasare scurma si astfel norocul se imprastie. De aceea e bine sa ai pe masa porc sau curcan.

Superstitii culinare de Revelion in lume

Grecia. De Anul Nou se mananca o prajitura in care se pune o moneda din argint sau din aur. Cel care gaseste moneda va avea noroc in anul respectiv.

Spania. In noaptea de Revelion este bine sa mananci cate o boaba de strugure la fiecare din cele 12 batai ale ceasului care vestesc trecerea in noul an, acestea reprezentand dorinte pentru fiecare luna a anului urmator. De asemenea, pentru mirese, noaptea de Anul Nou reprezintă ocazia de a-si strecura verigheta in cupa de sampanie si de a ciocni.

Portugalia. Aici sunt preferatele smochinele. Astfel, in noaptea dintre ani, trebuie inghitite 12 smochine, care simbolizeaza 12 dorinte pentru anul ce vine.

Israel. Aici, meniul de Revelion contine obligatoriu fructe si produse din faina, pentru a aminti de vremea recoltei.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea