De prin lume adunate

#america de sud #lenesi #salvare lenesi #cercetatoare #jungla surinameza #surinam

O savanta din America de Sud traieste inconjurata de 200 de lenesi adorabili

Dedicata misiunii de a salva speciile salbatice din Surinam, Monique Pool, o cercetatoare din Paramaribo, traieste in prezent inconjurata de 200 de exemplare ale celui mai lent animal de pe Pamant: lenesul. In ultimii ani, cercetatoarea a salvat mai multe exemplare de lenesi cu doua si cu trei degete in incercarea de a-i reintegra in jungla surinameza.

Prin adapostul pentru animale salbatice coordonat de Moonique Pool trec cel putin doua exemplare de lenes in fiecare saptamana. In cazul in care acestia nu au nevoie de ingrijiri medicale complexe, se intorc in salbaticie in mai putin de 5 zile.

Insa ceea ce i s-a intamplat in urma cu doi ani i-a umplut adapostul pe termen nelimitat. Defrisarea unei paduri din apropiere i-a adus in adapost nu mai putin de 200 de exemplare de lenesi. "Ma asteptam sa gasesc 14-15 si m-am trezit cu 200 pe cap", a povestit Monique.

Cu casa plina de animale atarnand lenes de orice obiect suspendat, Monique se lupta sa deschida un parc public pentru protejatii ei. Si, de aceasta data, lenesii s-au mobilizat cu vioiciune pentru a-i sustine revendicarea.

Sursa foto:buzzfeed.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea