De prin lume adunate

#teatru #premiera #spectacol #piesa #odeon #in container

O noua premiera la Teatrul Odeon

In container , in regia lui Cristian Ban, este o noua premiera care va avea loc la Teatrul Odeon din capitala, in zilele de 21 si 22 noiembrie de la ora 19.00.
"Despre fenomenul migratiei stim din presa si de la televiziune, acestea, in mod paradoxal, nefacand altceva decat sa-l situeze intr-un fel de spatiu al virtualitatii. Ai impresia ca totul se intampla "undeva" "altcuiva", nu "aici" si nu "noua'. Apoi, "metodele" prin care oamenii nostri ajung ilegal in tarile occidentale par atat de neverosimile, incat ajungi sa-i suspectezi pe jurnalisti de goana dupa senzational.
Cand s-a intamplat sa aud astfel de intamplari "neverosimile" chiar din gura oamenilor care au participat la ele, am fost de-a dreptul socat. In fata mea statea un tanar consatean, care "calatorise" din Belgia pana in Irlanda intr-un container. Fiindca era vorba despre un container etans, el, impreuna cu alti trei insi – doi barbati si o femeie – au trebuit sa fie bagati intr-o punga de folie si sa respire printr-un furtun, al carui capat iesea printr-o gaura facuta cu burghiul de catre traficantul care ii trimisese in Irlanda.
Socul meu a fost dublat de acel binecunoscut sentiment pervers al scriitorului care isi spune ca "din chestia asta ar putea iesi o piesa buna". Este primul text "documentar" pe care l-am scris, toate faptele relatate in piesa se bazeaza pe evenimente reale, iar personajele au prototipuri in viata reala. Eu nu a trebuit decat sa fac din povestile diferitilor oameni (unii dintre ei nu s-au intalnit niciodata in viata reala) un subiect unitar", declara Constantin Cheianu.
Piesa In container a fost publicata de Editura Cartier in 2007 si a fost montata in regia autorului la Teatrul Alexei Mateevici din Chisinau. A fost prezentata, de asemenea, ca spectacol-lectura, la Festivalul "Szene: Moldau" din Dresda, Germania, in primavara lui 2008. Este inclusa in antologia Dramaturgi basarabeni de azi, editata in 2008 de Fundatia Culturala " Camil Petrescu ". In februarie 2009 a fost prezentata la Teatrul Odeon, ca spectacol-lectura, in prezenta autorului, in cadrul programului Dramaturgi de azi la Odeon, realizat in parteneriat cu Fundatia Culturala "Camil Petrescu".
Din distributie fac parte Mihai Smarandache, Marius Damian, Dimitrii Bogomaz, Gabriel Pintilei , Relu Poalelungi si Irina Mazanitis. Durata spectacolului este de 1 ora si 30 de minute, iar pretului unui bilet este de 21,20 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea