De prin lume adunate

#evenimetne #iarmaroc #festival #muzica #concerte

Noze la Iarmaroc Fest

Sunt recunoscuti pentru live-uri energetice, in care jazzul si chiar hip-hop-ul fuzioneaza cu house si techno, intr-un performance foarte puternic, de cele mai multe ori inecat in vodka . Alcoolul face parte din show, alaturi de exuberanta si improvizatie. De fapt, daca artistii nu beau in timpul unui live, ai toate motivele sa crezi ca ceva este in neregula. Muzical, cei doi producatori cu palarie sunt funky, sexy, groovy si emana hedonism. Show-urile lor au ceva diferit, un strop de ironie.

Duoul francez inseamna Nicolae Sfintescu, unul dintre fondatorii labelului Circus Company, si Ezechiel Pailhes, de profesie pianist. Spun ca nu se cearta niciodata. Nici nu e de mirare, amandoi au simtul umorului foarte dezvoltat, nu stii cand vorbesc serios sau cand glumesc. Au si 60 de giguri pe an, iar in Romania vin deja pentru a treia oara la Iarmaroc .

Cu aceasta ocazie, un mini interviu. Raspunde Ezechiel:

Cand ati inceput sa beti vodka in timpul concertelor?
Pe 12 decembrie 1912, Mereu a fost asa, dar ne-am oprit din baut vodka in noiembrie.

Ce se intampla daca nu aveti vodka?
Bem tuica.

V-a fost vreodata rau in timpul concertului?
Nu, niciodata.

De obicei reusiti sa imbatati si niste oameni din public. Vreun incident?
Da, o data, un tip, dupa ce a baut vodka din sticla mea, a si vomitat pe pantalonii mei.

Este numele Nicolae Sfintescu unul romanesc?
Da, familia din partea tatalui meu este din Romania.

Aveti un studio plin de instrumente pe care le imprumutati. Exista vreunul foarte drag pe care nu-l poti imprumuta?
Sotia mea.

Ce este spontan in show-urile voastre?
Glumele sunt si spontane, si improvizate.

Cand ar trebui sa asteptam un nou album?
In octombrie, cred.

In sase ani, au scos trei albume si 11 ep-uri. Cand asculti primele doua albume, On Craft Sounds and Voices si How To Dance , nu esti niciodata sigur daca cei doi formeaza o trupa de muzicieni cozmopoliti sau doar o au baut prea mult si se distreaza prea bine.

Ascultand insa ultimul album, lansat in 2008, Songs on the Roks, realizezi ca Noze au soundul perfect pentru un pub in care te-ai refugia cu prietenii tai si cu niste shooturi de tequilla.

Asadar, la Iarmaroc vei asculta techno atat pentru club, cat si pentru pub, pe iarba, probabil ametit de aburii de alcool, contempland absurdul. Sa curga binele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea