De prin lume adunate

#humanitas #carte #antonescu #traian ungureanu

Noutati la Humanitas

In luna august, cand nici “iarba nu creste”, unii se incapataneaza sa ne ofere “de lucru”, adica de citit.

Si ne ofera chiar noi aparitii. Este si cazul Editurii Humanitas, care la inceput de august nu a stat degeaba si s-a gandit la cititorii care simt nevoie de un suflu nou in biblioteca lor.

Olimpia in exil

Pentru ca tot suntem in sezonul competiilor sportive si la doi pasi de olimpiada de la Beijing, Traian Ungureanu , cunoscut ca si ziarist la diverse publicatii precum Cotidianul si Idei in Dialog, ne aduce in prim-plan cea mai noua aparitie a sa, Olimpia in exil, o carte despre noblete si dezonoare in sport.

O carte care reabiliteaza mizele adevarate ale sportului si-i zugraveste pe cei care incearca sa-l falsifice, antrenori rau-intentionati, conducatori corupti, brute cu drept de decizie.

Care sunt interesele umbroase si complicitatile care guverneaza olimpiadele moderne? Cand vom izbuti sa povestim pe intelesul tuturor intamplarile care i-au avut in centru pe Dobrin, Dumitrache si alti disparuti care ne-au luminat tineretea?

Ce incendiu a mistuit mintea, geniul si firea lui Bobby Fischer? Cat de mult a suferit fotbalul englez dupa catastrofa aeriana din 1958 si cat de mult a avut el de castigat dupa sosirea lui Arsene Wenger la Londra? Ce ravagii face corectitudinea politica in rugbiul sud-african?


Sunt cateva dintre intrebarile la care Traian Ungureanu raspunde cu farmecul si talentul cronicarului de inalta clasa.

Cartea se gaseste in librarii la pretul de 23 lei.

Tot in seria de autor Traian Ungureanu mai poti citi si Manifestul fotbalist, Razboiul timpurilor. Declin occidental si asediu islamic, Tehnica neputintei la romani, Eroi si jocuri populare si  Incotro duce istoria Romaniei.
 
Aliatul uitat al lui Hitler

Daca vrei sa (re)citesti o mostra din istoria roamaneasca care aduce in prim plan figura maresalului Antonescu, eroul-demon al celui de-al doilea razboi mondial, la editura Humanitas a aparut cartea lui Dennis Deletant, “Aliatul uitat al lui Hitler Ion Antonescu si regimul sau”.

Un studiu care incearca sa restituie adevaratul profil istoric al lui Ion Antonescu, maresalul demonizat atat de legionari, cat si de regimul stalinist, recuperat de comunismul nationalist al lui Nicolae Ceausescu si transformat dupa 1990 in figura emblematica a anticomunismului.

Cartea lui Dennis Deletant aduce o perspectiva noua asupra lui Ion Antonescu si a epocii sale: perspectiva unui cercetator strain de pasiunile iscate in Romania, uneori chiar si printre istorici, de un moment istoric "nedigerat.

Cartea se gaseste la pretul de 45 de lei.

Sper ca aceste sugestii iti vor fi de ajutor in alegerea unei pe final de saptamana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea