De prin lume adunate

#muzeu #muzeul deseurior #bucuresti

Nou deschis in Bucuresti: Muzeul Deseurilor

Centrul de Excelenta pentru Dezvoltare Durabila si Ministerul Mediului si Padurilor au deschis primul muzeu al Deseurilor din Europa. Originalul muzeu din incinta afi palace cotroceni propune o noua perspectiva asupra impactului pe care-l au "deseurile" asupra vietii noastre cotidiene, de la disconfort la amenintare.

Scopul acestui muzeu este de a creste gradul de educare si implicare a cetatenilor din Romania privind gestiunea deseurilor. Tara noastra este pe ultimul loc in Uniunea Europeana la reciclarea deseurilor, cu o rata de 1%. Potrivit datelor Ministerului Mediului cam 3-4 milioane de romani au acces la infrastructura de colectare selectiva .

Muzeul are 15 zone dedicate diverselor deseuri municipale si fluxuri de gestiune a acestora. vizitatorii vor putea "admira" ambalaje din plastic , hartie, sticla sau metal, deseuri electrice, electronice, electromenajere, deseuri biodegradabile si multe alte deseuri.

Printre atractiile muzeului se regasesc: zona de colectare selectiva a ambalajelor, zona speciala de curs pentru elevii claselor I-VIII, zona dedicata Ministerului Mediului si Padurilor, trei zone de prezentare vizuala a problemelor de gunoi stradal, precum si o zona de expozitii. Una din principalele atractii ale muzeului este "Traseul Deseurilor". "Traseul Deseurilor" prezinta istoria tuturor fluxurilor de deseuri, din momentul in care decidem sa ne debarasam de ele si pana la tratare, reciclare, valorificare sau eliminare finala.

Accesul in muzeu se face gratuit, intre orele 12.00 si 22.00. Muzeul Deseurilor se afla in incinta AFI Palace Cotroceni, la etajul 1, in zona dedicata copiilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Unde poti inota cu delfinii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu

Pune o intrebare