De prin lume adunate

#cercetari #oameni de stiinta #evenimente #noaptea oamenilor de stiinta

Noaptea Cercetatorilor, evenimentul care invita publicul larg in lumea oamenilor de stiinta

Peste 300 de orase europene vor sarbatori, pe 27 septembrie, Noaptea Cercetatorilor, cand oamenii preocupati de stiinta vor avea ocazia sa afle cum functioneaza robotii, cum pot conduce o masina doar cu puterea mintii, ce inseamna sa fii cercetator si, in plus, vor participa la concursurile si provocarile stiintifice din timpul evenimentului.

Asadar, pe 27 septembrie, in Bucuresti, Suceava, Piatra Neamt, Tulcea, Sinaia, Brasov, Oradea si Galati, cercetatorii fac o demonstratie in direct a activitatii lor de laborator, la care toata lumea este invitata.


Institutiile de cercetare implicate

Centrul de Studii Complexe, Institutul National de Cercetare in Sport, Institutul National de Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiilor, Institutul de Fizica Atomica, Inspectoratul General al Politiei si Facultatea de Geografie, impreuna cu parteneri preocupati de stiinta si cercetare, precum Discovery Channel, vor fi prezenti la eveniment, cu demonstratii practice, experimente si concursuri, noteaza Mediafax.

Evenimentul isi propune sa arate publicului larg ce inseamna sa fii cercetator si cat de interesanta poate fi munca de cercetare.


Istoria evenimentului Noaptea Cercetatorilor

In 2005, a avut loc prima editie a Noptii Cercetatorilor si pana in prezent a atras 1,5 milioane de vizitatori. In Romania, proiectul se desfasoara din anul 2006, iar in 2012 a atras peste 25.000 de vizitatori din cele sapte orase organizatoare.

In cadrul evenimentului, oamenii de stiinta pot intra in legatura cu publicul, iar vizitatorii au sansa de a descoperi universul stiintei si oamenii din spatele experimentelor.

Mai mult decat atat, pana pe 27 septembrie, cei pasioanti de acest domeniu se pot inscrie la concursul Laboratorul anului 2099, in cadrul caruia pot arata organizatorilor care este perspectiva lor asupra laboratorului viitorului.

La eveniment este asteptat publicul larg, indiferent de varsta si experienta stiintifica. Proiectul se adreseaza mintilor curioase, de la entuziasti la sceptici, oferind o mare varietate de activitati stiintifice si educative.

Sursa foto: facebook.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea