De prin lume adunate

#film #timp liber #evenimente #festival film #noaptea alba a filmului romanesc #evenimente bucuresti

Noaptea alba a filmului romanesc

Noaptea Alba a Filmului Romanesc va aduce pe 14 septembrie o selectie a celor mai de succes filme romanesti, productii de toate genurile realizate de cineasti din toate generatiile, in 15 locatii, in 4 orase din tara: Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi.

Un eveniment special din cadrul Noptii ii este dedicat Fundatiei Arte Vizuale (FAV), care implineste 20 de ani de la infiintare. FAV este o institutie non-profit, apolitica si independenta, fondata in 1992 de directorul de imagine Vivi Dragan Vasile cu scopul de a-i sprijini pe tinerii cineasti si creatori din sfera artelor vizuale.

FAV a produs peste 80 de proiecte de film si video, de la fictiune, documentare, filme experimentale, pana la filme promotionale pentru creatorii din teatru, dans, muzica si cinema, co-producti, proiecte speciale si multi-media.

Astfel spectacorii vor putea viziona o selectie de 7 filme, printre care se numara si primul film dupa facultate al lui Radu Muntean, "Lindenfeld 1994", dar si "Lucy Castle Hotea", "Franzela exilului" sau "Boborul", precum si un scurt promo la documentarul despre expeditia lui Emil Racovita, "Exploratorul".

Tot in cadrul Noptii Albe, publicul este invitat sa decida soarta unui personaj, la primul film interactiv din Romania, "Kiddo". Kiddo este numele unei adolescente cu o viata dificila si o familie dezbinata, care isi revarsa furia facand box. Prin votul majoritatii, ii va fi decis destinul de mai multe ori de-a lungul filmului, din variantele oferite de autori.

Din programul evenimentului nu vor lipsi nici animatiile romanesti, prezentate anul trecut in competitie la Festivalul International de Film de Animatie Anim’est.

Anul acesta, pe harta Noptii Albe din Bucuresti sunt incluse si locatiile Cinema PRO, Cinema Elvira Popescu, Club Control, Gradina Verona, Godot Cafe, alaturi de Cinema Studio, Cinema Patria, Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Club Fabrica, Centrul Istoric.

Si spectatorii din Timisoara au parte de o veste buna. Pe langa proiectiile din Noaptea Alba programate la Cinema Timis, organizatorii vor aduce o selectie de filme romanesti si in cadrul Festivalului PLAI, la Muzeul Satului Banatean.

In Cluj-Napoca cinfilii sunt asteptati la Cinema Victoria si la Casa TIFF, iar in Iasi, Noaptea Alba a Filmului Romanesc va fi gazduita de Cinema Victoria.

Programul Noaptea Alba a Filmului Romanesc din Bucuresti:

Noul Cinematograf al Regizorului Roman
19.00: Eruptia
21.00: Nunta de piatra
22.45: Undeva la Palilula

Cinema Elvira Popescu
19.00: Crulic - drumul spre dincolo
20.30: Un gand, un vis, Doyle... si-un pix
00.15: Pacatoasa Teodora

Control Clubl
20.00: Scurtmetraje recomandate de Festivalul International de Film Transilvania
22.00: Competitia romaneasca Anim'est 2011

Centrul Istoric - Piata Sfantul Anton
20.30: Gone Wild
21.45: Visul lui Adalbert

Gradina Verona
20.30: Kiddo
21.15: Film pentru prieteni

Club Fabrica
21.00: Scurtmetraje recomandate de Festivalul International de Film Transilvania

Cinema Studio
22.00: Despre oameni si melci
00.00: Toata lumea din familia noastra

Cinema Patria
22.00: Ceva bun de la viata
00.00: Din dragoste cu cele mai bune intentii

Godot Cafe-teatru
22.00: Film surpriza

CinemaPRO
23.00: Hot Shorts
01.00: Despre oameni si melci
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea