De prin lume adunate

#palatul mogosoaia #mogosoaia #muzica #cocnerte

Muzica la Palatele Brancovenesti de la Mogosoaia

Din luna martie Palatul Mogosoaia va gazdui cea de-a III a editie a Stagiunii "Muzica la Palatele Brancovenesti ". Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, in colaborare cu Institutul Polonez, Centul Cultural al Republicii Ungaria si cu Institutul Cultural Roman, propune iubitorilor artei sunetelor 12 recitaluri care se vor desfasura in perioada 13 martie - 16 octombrie.

In anul 2011 stagiunea are mai multe coordonate: promovarea muzicii lui Franz Liszt (200 de ani de la nastere), a lui George Enescu (130 de ani de la nastere), a lui Bela Bartok (130 de ani de la nastere), a lui Ignacy Jan Paderewski (70 de ani de la moarte), a lui Mihail Jora (120 de ani de la nastere), promo varea muzicii vechi romanesti, initierea unei integrale a Trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven si promovarea laureatilor Concursului "Drumul spre celebritate".

In anul 2011 Stagiunea "Muzica la Palatele Brancovenesti" isi dezvolta anvergura internationala, artisti importanti precum pianistii Istvan Kassai si Michal Szymanowski vor incanta publicul Palatului de la Mogosoaia .

Si alte nume importante ale artei interpretative si-au anuntat participarea - Cvartetul "Arcadia", Ansamblul Musica Viva, soprana Sorina Munteanu, pianistii Ilinca Dumitrescu, Lucian Velciu, Adriana Toacsen, violoncelista Magdalena Morosanu, violonistul Ladislau Csendes, Studioul de Muzica Veche .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea